18 °C Budapest

Még több helyen lehet Széchenyi Kártyát igényelni

Pénzcentrum
2007. április 27. 09:30

Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója elmondta, a közelmúltban az Inter-Európa Bank (IEB) is csatlakozott a Széchenyi Kártya- konstrukcióhoz, így hatra nőtt a választható hitelintézetek száma.

Így már több mint 1400 helyen lehet majd a kártyával kapcsolatos banki ügyeket intézni. Az igényléseket a VOSZ-, a kamarai és a KA-VOSZ irodákban kell benyújtani, a VOSZ-pontokkal együtt erre országosan 177 helyen van lehetőség - írja a Világgazdaság.

A konstrukció népszerűségét jelzi, hogy a 2002. augusztusi indulás óta a kihelyezések értéke meghaladta a 350 milliárd forintot, az eddigi működés során háromszor emelték meg a maximálisan igényelhető hitelösszeget.

Az IEB egyébként egyéb szolgáltatásokat is kínál a kkv-k számára, ilyenek például az idei évben bevezett új számlavezetési csomagok. Elsőként lépett be a hitelintézet az elektronikus kereskedelmet támogatók körébe is az eCommerce szolgáltatás bevezetésével. Ezen kívül a bank stratégiai szövetségre lépett a Magyar Pályázatkészítő Irodával is, így egyszerre tudja biztosítani a komplex pályázatírási szolgáltatást, és az azokhoz nélkülözhetetlen banki szolgáltatásokat.

A tapasztalatok alapján egyébként igen fontos, hogy a Széchenyi Kártya rendeltetésszerű használata nagymértékben befolyásolhatja a vállalkozás hitelképességének megítélését. Tisztában kell lenni a hitelkeret-felhasználási szabályokkal, az felhasználással kapcsolatos korlátozó rendelkezésekkel is.

EZT OLVASTAD MÁR?