Több száz milliárdos ingatlanértékesítés - mi a titkuk?

Pénzcentrum
2007. február 1. 10:57

A következő 5 évben az ingatlanforgalmazók teljes piaci részesedésének aránya a jelenlegi 30-40%-ról a nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján várhatóan megduplázódik, s tovább növekszik a hálózatok, s ezen belül az Otthon Centrum súlya is. 2006-ban a társaság több mint 100 milliárd forint összértékű ingatlant adott el -, a legtöbbet a hazai piaci szereplők között.

A Magyar Ingatlanszövetség által alapított "Év ingatlanforgalmazója" díjat az 5 tagú, ingatlanpiaci szakértőkből álló bizottság értékelése alapján ismét az Otthon Centrum nyerte el, és így immár nyolcadik alkalommal bizonyult a legjobbnak. A professzionális ingatlanértékesítés hazai beindulásakor már aktív cég az elsők között kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, 2003-ban. A lakáspiaci boom lecsengése után pedig iránymutató szerepet vállalt az innovatív értékesítés ösztönző módszerek kidolgozásában és meghonosításában. Az értékesítés hatékonyságát mutatja, hogy - a cég saját adatbázisán és telefonos felmérésen alapuló eredmények összevetése szerint - a magánértékesítésben eladásra kerülő ingatlanok átlagos eladási idejénél az Otthon Centrum háromszor gyorsabban tudja értékesíteni a hozzá bekerülő ingatlanokat.

Az Otthon Centrum országos hálózatának 76 irodájával, valamint a kizárólag új építésű ingatlanok értékesítését végző Otthon Centrum Project Consulting Kft. 10 projekt irodával, a legnagyobb magyarországi ingatlanforgalmazó; új és használt lakások, illetve építési telkek értékesítésével egyaránt foglalkozik. 2007-ben is tovább nő majd az OC irodák száma, és a jelenleg mintegy 600 fős értékesítői csapat is több száz fővel gyarapodik majd.

Az OC online adatbázisában jelenleg mintegy 1500 új és 8500 használt ingatlan szerepel, s az országos lefedettségű irodahálózat több mint 30%-ban kizárólagos értékesítési megbízással árulja az ingatlanokat. Az Otthon Centrum az ingatlanértékesítés mellett teljes körű fejlesztési tanácsadással, valamint ingatlan-, fogyasztási-hitel ügyintézéssel, és biztosításokkal is foglalkozik. A minőségi oktatás és ügyfélkiszolgálás érdekében az OC saját képzési rendszerét továbbfejlesztve 2006-ban elsőként indította el saját ingatlanos iskoláját Otthon Centrum Akadémia néven.

Kühne Kata, az OC Franchise vezetője elmondta: "Nagy múltú ingatlanközvetítőként nagyobb biztosítékot nyújthatunk például arra, hogy munkatársaink helyesen ítéljék meg a lakás értékét, s kiszűrjék a 'tényleges érdeklődőket', távol tartva a komolytalanokat, s főként a negatív szándékkal érkezőket. Az is magától értetődő igény velük szemben, hogy a kiterjedt hálózat és több tízezres vevői adatbázisunk révén könnyebben találjon vevőre az értékesítendő ingatlan, s ennek az elvárásnak meg is tudunk felelni."

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?