8 °C Budapest

Több száz milliárdos ingatlanértékesítés - mi a titkuk?

Pénzcentrum
2007. február 1. 10:57

A következő 5 évben az ingatlanforgalmazók teljes piaci részesedésének aránya a jelenlegi 30-40%-ról a nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján várhatóan megduplázódik, s tovább növekszik a hálózatok, s ezen belül az Otthon Centrum súlya is. 2006-ban a társaság több mint 100 milliárd forint összértékű ingatlant adott el -, a legtöbbet a hazai piaci szereplők között.

A Magyar Ingatlanszövetség által alapított "Év ingatlanforgalmazója" díjat az 5 tagú, ingatlanpiaci szakértőkből álló bizottság értékelése alapján ismét az Otthon Centrum nyerte el, és így immár nyolcadik alkalommal bizonyult a legjobbnak. A professzionális ingatlanértékesítés hazai beindulásakor már aktív cég az elsők között kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, 2003-ban. A lakáspiaci boom lecsengése után pedig iránymutató szerepet vállalt az innovatív értékesítés ösztönző módszerek kidolgozásában és meghonosításában. Az értékesítés hatékonyságát mutatja, hogy - a cég saját adatbázisán és telefonos felmérésen alapuló eredmények összevetése szerint - a magánértékesítésben eladásra kerülő ingatlanok átlagos eladási idejénél az Otthon Centrum háromszor gyorsabban tudja értékesíteni a hozzá bekerülő ingatlanokat.

Az Otthon Centrum országos hálózatának 76 irodájával, valamint a kizárólag új építésű ingatlanok értékesítését végző Otthon Centrum Project Consulting Kft. 10 projekt irodával, a legnagyobb magyarországi ingatlanforgalmazó; új és használt lakások, illetve építési telkek értékesítésével egyaránt foglalkozik. 2007-ben is tovább nő majd az OC irodák száma, és a jelenleg mintegy 600 fős értékesítői csapat is több száz fővel gyarapodik majd.

Az OC online adatbázisában jelenleg mintegy 1500 új és 8500 használt ingatlan szerepel, s az országos lefedettségű irodahálózat több mint 30%-ban kizárólagos értékesítési megbízással árulja az ingatlanokat. Az Otthon Centrum az ingatlanértékesítés mellett teljes körű fejlesztési tanácsadással, valamint ingatlan-, fogyasztási-hitel ügyintézéssel, és biztosításokkal is foglalkozik. A minőségi oktatás és ügyfélkiszolgálás érdekében az OC saját képzési rendszerét továbbfejlesztve 2006-ban elsőként indította el saját ingatlanos iskoláját Otthon Centrum Akadémia néven.

Kühne Kata, az OC Franchise vezetője elmondta: "Nagy múltú ingatlanközvetítőként nagyobb biztosítékot nyújthatunk például arra, hogy munkatársaink helyesen ítéljék meg a lakás értékét, s kiszűrjék a 'tényleges érdeklődőket', távol tartva a komolytalanokat, s főként a negatív szándékkal érkezőket. Az is magától értetődő igény velük szemben, hogy a kiterjedt hálózat és több tízezres vevői adatbázisunk révén könnyebben találjon vevőre az értékesítendő ingatlan, s ennek az elvárásnak meg is tudunk felelni."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm