17 °C Budapest

Több száz milliárdos ingatlanértékesítés - mi a titkuk?

Pénzcentrum
2007. február 1. 10:57

A következő 5 évben az ingatlanforgalmazók teljes piaci részesedésének aránya a jelenlegi 30-40%-ról a nemzetközi és a hazai tapasztalatok alapján várhatóan megduplázódik, s tovább növekszik a hálózatok, s ezen belül az Otthon Centrum súlya is. 2006-ban a társaság több mint 100 milliárd forint összértékű ingatlant adott el -, a legtöbbet a hazai piaci szereplők között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Ingatlanszövetség által alapított "Év ingatlanforgalmazója" díjat az 5 tagú, ingatlanpiaci szakértőkből álló bizottság értékelése alapján ismét az Otthon Centrum nyerte el, és így immár nyolcadik alkalommal bizonyult a legjobbnak. A professzionális ingatlanértékesítés hazai beindulásakor már aktív cég az elsők között kezdte meg franchise hálózatának kiépítését, 2003-ban. A lakáspiaci boom lecsengése után pedig iránymutató szerepet vállalt az innovatív értékesítés ösztönző módszerek kidolgozásában és meghonosításában. Az értékesítés hatékonyságát mutatja, hogy - a cég saját adatbázisán és telefonos felmérésen alapuló eredmények összevetése szerint - a magánértékesítésben eladásra kerülő ingatlanok átlagos eladási idejénél az Otthon Centrum háromszor gyorsabban tudja értékesíteni a hozzá bekerülő ingatlanokat.

Az Otthon Centrum országos hálózatának 76 irodájával, valamint a kizárólag új építésű ingatlanok értékesítését végző Otthon Centrum Project Consulting Kft. 10 projekt irodával, a legnagyobb magyarországi ingatlanforgalmazó; új és használt lakások, illetve építési telkek értékesítésével egyaránt foglalkozik. 2007-ben is tovább nő majd az OC irodák száma, és a jelenleg mintegy 600 fős értékesítői csapat is több száz fővel gyarapodik majd.

Az OC online adatbázisában jelenleg mintegy 1500 új és 8500 használt ingatlan szerepel, s az országos lefedettségű irodahálózat több mint 30%-ban kizárólagos értékesítési megbízással árulja az ingatlanokat. Az Otthon Centrum az ingatlanértékesítés mellett teljes körű fejlesztési tanácsadással, valamint ingatlan-, fogyasztási-hitel ügyintézéssel, és biztosításokkal is foglalkozik. A minőségi oktatás és ügyfélkiszolgálás érdekében az OC saját képzési rendszerét továbbfejlesztve 2006-ban elsőként indította el saját ingatlanos iskoláját Otthon Centrum Akadémia néven.

Kühne Kata, az OC Franchise vezetője elmondta: "Nagy múltú ingatlanközvetítőként nagyobb biztosítékot nyújthatunk például arra, hogy munkatársaink helyesen ítéljék meg a lakás értékét, s kiszűrjék a 'tényleges érdeklődőket', távol tartva a komolytalanokat, s főként a negatív szándékkal érkezőket. Az is magától értetődő igény velük szemben, hogy a kiterjedt hálózat és több tízezres vevői adatbázisunk révén könnyebben találjon vevőre az értékesítendő ingatlan, s ennek az elvárásnak meg is tudunk felelni."

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?