Ezek a legjobb használt autók 2 millió forint alatt

2017. július 31. 14:31

Hasonlóan a lakáspiac bővüléséhez, az autópiac is szépen muzsikál Magyarországon. Az erőteljes bővülés ellenére természetesen továbbra is a használt autókat keresik a legtöbben. Felmérések szerint a használt autók átlagára 2 millió forint környékén mozog, és nem meglepő módon, a legnagyobb kereslet is ebben az árszegmensben mutatkozik. Mutatjuk a kedvenc márkákat és típusokat, és azt is, hogyan lehet olcsón segítséget kérni a finanszírozáshoz.

Hasonlóan a lakáspiac bővüléséhez, az autópiac is szépen muzsikál Magyarországon. A Datahouse 2016-os adatai szerint az új személyautók piacán, 96 555 forgalomba helyezett járművel, 25,1 százalékos volt a bővülés; míg a használtautó-import, 142 002 regisztrációval, 15,8 százalékkal emelkedett. Az előrejelzések ráadásul az idei évre vonatkozóan is bíztatók.

Az erőteljes bővülés ellenére természetesen továbbra is megfigyelhető az elmúlt évek egyértelmű trendje: míg az új autók piacát a céges vásárlások uralják, addig a használt autókért - legyen szó akár hazai beszerzésről, akár importról - zömmel privát kuncsaftok állnak sorban. Mindez persze nem véletlen, az új és a már futott járművek árszínvonala között ugyanis jelentős az eltérés. Felmérések szerint

a használt autók átlagára 2 millió forint környékén mozog Magyarországon, és nem meglepő módon, a legnagyobb kereslet is ebben az árszegmensben mutatkozik.

Amúgy a márkákat és típusokat tekintve nincs nagy meglepetés, a magyar használtautó-piacon legnagyobb számban azokat az autókat adják-veszik, amelyek a legnagyobb volumenben vannak jelen az autóparkban. Sorrendben ez a Suzuki Swift, az Opel Astra és a Volkswagen Golf. De érdemes megnézni külön a használt autók import-adatait is, hiszen ez a szegmens az, ami igazán sokat árul el vásárlók valós igényeiről, azaz vágyairól.

A fenti adatsor szerint böngészve is könnyedén találhatunk magunknak a pénztárcánkhoz passzoló vételt. Kétmillió forint környékén persze kompromisszumos megoldásban kell gondolkodnunk, de a maximum 5-6 éves, még újszerű, és legfeljebb 150 ezer kilométert futott darabokból így is akad bőven a piacon. Ennyiért a klasszikus középkategóriát érdemes keresni, ilyen például a Skoda, az Opel (pl.: Astra H), a Kia (pl.: Ceed), a Hyundai, a Renault (pl.: Mégane) vagy a Suzuki (pl.: SX4).

Mégis miből?

Hiába használt, és hiába mindössze 2 millió forint, egy még hosszú évekig biztonsággal használható autó, így is csak kevesen engedhetik meg maguknak Magyarországon, hogy pusztán önerőből ugorjanak bele a vásárlásba. Az alacsony kamatkörny3ezet miatt azonban most érdemes elgondolkodni a hitelfelvételen. Autóvásárlásra pedig kapóra jön a személyi kölcsön, hiszen azt bármire fel lehet használni, és fedezetre sincs feltétlenül szükség.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Persze  ezzel együtt is kifejezetten fontos, hogy azt a konstrukciót válasszuk, amely leginkább passzol igényeinkhez. Hogy kiderítsük, hol, és mennyiért lehet most pénzhez jutni, a Pénzcentrum kalkulátorához fordultunk. A beállításoknál 1,5 millió forintos hitelösszeget, és 5 éves futamidőt adtunk meg - ezen kívül az alapértelmezett funkciókkal kalkuláltunk.

A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukció a Sberbank Fair személyi kölcsöne, amelynél 10,98 százalékos THM, és 1 922 366 visszafizetendő összeggel 31 789 forintra jön ki a havi törlesztő. De nem sokkal marad el ettől a K&H Bank személyi kölcsöne sem, amely 11,16 százalékos THM, és 1 939 931 visszafizetendő összeggel is mindössze 31 863 forintos törlesztőrészletet tud.

A fentiek mellett érdemes még megemlíteni a Cetelem személyi kölcsönét, amely 14,30 százalékos THM mellett havi 34 122 forintos törlesztőt ígér; illetve a CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsönét, amelynél 13,99 százalékos THM mellett havi 34 261 forintos törlesztővel kalkulálhatunk. Amennyiben pedig az Budapest Bank "Hűség Hitel" néven futó konstrukcióját választjuk, akkor a 20,44 százalékos THM havi 38 917 forintos törlesztőt jelent majd a családi kasszának. Míg az OTP-sek az "Akciós OTP Személyi Kölcsön" néven futó konstrukcióval 19,53 százalékos THM mellett, havi 38 082 forintos törlesztővel kezdhetnek most neki a lakás korszeűsítésének.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem