2020. december 5. szombat Vilma

Értékes irat lapul a magyarok zsebében: szinte az egész világon elfogadják


Kevés felszabadítóbb dolog van az utazásnál, ám ezt nem élvezheti mindenki ugyanolyanon mértékben. Egyes útlevelek ugyanis jóval nagyobb szabadságot nyújtanak másoknál. A magyar útlevél például a 10. helyen áll el a jelenlegi világranglistán, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az irat birtokában 182 célállomásra lehet elutazni vele vízumkötelesség nélkül.

A világ országainak útlevelei különböző szintű szabadságot nyújtanak az állampolgároknak. A Henley&Partners tanácsadó cég évente többször is kiadja friss útlevél indexének eredményeit, melyben bemutatják a legerősebb, illetve leggyengébb útleveleket. Magyarország a legfrissebb lista 10. helyén helyezkedik el, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a magyarok a dokumentum birtokában 182 célállomásra utazhatnak vízummentesen.

A régióból Ausztria az ötödik helyen áll 187 desztinációval, Csehország a nyolcadik 184-gyel, Szlovákia és Lengyelország pedig pont utánunk következik, nekik 181 országba nem kell vízum.

Az összesített ranglista élén egyébként Japán végzett, az ottani állampolgárok ugyanis 191 országba utazhatnak vízummentesen, csak a japán útlevéllel a zsebükben. A dobogó második fokán Szingapúr futott be (190), míg a harmadik helyen holtversenyben Németország és Dél-Korea végzett (189).

Az index legalján a világ leginstabilabb, illetve kifejezetten polgárháborús országai állnak: Pakisztán (32), Szíria (29), Irak (28), Afganisztán (26). Nekik szinte mindenhol kell vízumot igényelniük.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Súlyos problémára világított rá a járvány második hulláma: ideje észbe kapni!
Egyre többen keresnek olyan megoldást, melyben biztonságba érzik saját magukat és a családtagjaikat.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk