14 °C Budapest

Címke: szingapúr (21 cikk)

Biró Attila | 2020. december 14. 14:02

Rengeteg pénztől fosztják meg magukat önként a magyarok: súlyos a helyzet

Egy friss, nemzetközi index szerint az angolul tudó magyaroknak igen erősek a nyelvi kompetenciák. Budapest pedig kifejezetten a legjobbak között van ezen a téren. Mindez azért fontos, mert az angol nyelv beható ismerete az élet számos területén jelent előnyt. Többek között megfigyelték azt is, hogy a minél jobban beszélők átlagosan magasabb nettó jövedelemmel rendelkeznek, mint azok, akik szinte egyáltalán nem használják a nyelvet. Ezzel szemben Magyarországon sajnos óriási azoknak az aránya, akik egyetlen idegen nyelvet sem beszélnek, köztük az angolt sem. Ez pedig ekkora mértékben kihat(hat) az innovációra, a gazdaságra, és a személyes jólétre egyaránt.

NapiCsárt | 2020. október 27. 14:01

600 ezer magyar dolgozó átélte a rettenetet: nem csak a vírustól kell tartani a melóban

Aggasztó számokat hozott felszínre egy nemzetközi kutatás, ami a munkavállalók munkahelyi egészségügyi kockázatát mérte fel. A világ országai között természetesen nagyok a különbségek, de vannak olyan helyek, ahol 10-ből 6 munkavállaló szenvedett már el súlyos balesetet vagy egyéb egészségügyi atrocitást munkája során. Magyarországon ez az arány éppen nem éri el a 1,5-et, de ez még így körülbelül 600 000 olyan munkavállalót jelent, aki átélt már munkahelyén súlyosabb balesetet, erőszakot vagy egyéb zaklatást.

Pénzcentrum | 2020. május 20. 10:01

Magyarország és Kelet-Európa lehet a nagy nyertese a koronavírus-válságnak

Magyarország az átrendeződés egyik nyertese lehet, főleg, ha nem leszünk finnyásak egyszerűbb munkákat is elvégezni. A gazdagabbak és a diplomások előnye tovább nőhet - véli Kardos Zsolt. Az Aegon Alapkezelő termékspecialistája ráadásul azt sem tartja kizártnak, hogy az alapjövedelem elfogadottá válik, hiszen a következő években rengeteg munkát fognak robotok átvenni. Ehhez azonban a mainál fejlettebb társadalom kell, amihez talán a skandináv országok, vagy a távol-keleti Szingapúr áll a legközelebb.