7 °C Budapest

A legújabb trükkök: így lopnak meg, ha utazol

2015. március 14. 06:59

Néhány hete bemutattunk már turista átveréseket. Most újabb trükkök következnek, zsebesek, tolvajok, jegyhamisítók a világ minden tájáról.

Nem lehet eléggé figyelmeztetni a külföldre utazókat, hogy kössenek utasbiztosítás. Az út előtt ezt ma már gyorsan és egyszerűen is megtehetik a netes kalkulátorok segítségével. Az utasbiztosítás nem csak a baleset, betegség esetén segít, hanem akkor is, ha kizsebelnek minket vagy ellopják a táskánkat. A biztosítások már napi pár száz forinttól is elérhetőek, persze a legjobb biztosítás, ha odafigyelünk magunkra és útitársainkra. A bűnözők azonban világszerte újabb és újabb trükköket találnak ki arra, hogy az óvatlan utazót lehúzzák. A trükköket a Just the Flight utazási szakportál gyűjtötte össze.

1. A barátság karkötő

Előfordulási hely: Párizs, Róma, Barcelona, Kairó

Ha valaki közelít feléd az utazásod alatt, és egy "barátságkarkötőt" ajánl fel neked, kezdhetsz gyanakodni. Függetlenül attól, hogy mit mondasz, megpróbálja rád tenni, akár egy karórát, majd mikor már rajtad van megkéri, hogy fizess érte. Ezt a trükköt akkor is alkalmazzák, ha csak el akarják terelni a figyelmed, hogy közben kizsebeljenek.

2. Az átdobott baba

Előfordulási hely: Róma

Egy nő sétál melletted és hirtelen átdobja a kisbabáját a te kezeidbe (általában ez persze játék baba). A turista meglepődik és persze a kezei is le vannak foglalva, a nő társai gyorsan villámgyorsan átkutatják a zsebeit és a táskáját.

3. Folt a kabáton

Előfordulási hely: Buenos Aires, Rio De Janeiro

Egy ember szándékosan leönti valamivel a kabátod, (például ketchuppal,kávéval) ezt teheti finoman vagy akár úgyis, hogy hirtelen neked megy. Ekkor ajánlja fel a csaló a segítségét, hogy letöröli a ruhádat. Néhány pillanatig könnyű dolga van, hiszen bármit kivehet a zsebedből anélkül, hogy ezt te észrevennéd.

4. A zenész

Előfordulási hely: New York

A lelkes és barátságos fiatalember megragadja a figyelmedet, amikor elsétálsz mellette és megkér, hogy hallgasd meg a zenéjét. Mielőtt átadja az ingyenesnek tűnő CD-t, azt mondja, szeretne kérni egy nagy szívességet: otthon is játszd le az ő zenéjét. Azonban amikor igent mondasz, a zenész pénzt kér tőled, ha viszont elutasítod, valahonnan megjelennek a barátai akik a "rábeszélés mesterei".

5. Az éjszakai busz

Előfordulási hely: Bangkok

Az emberek felajánlják, hogy hihetetlenül jó áron elvisznek minket az éjszakai busszal az egyik várostól a másikig. A végén azonban többet fizetünk mint gondoltuk, mert kihasználják a hosszú utat és közben átnéznik a táskáinkat.

6. A defektes abroncs

Előfordulási hely: San José (Kalifornia)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az autóbérléskor egy szándékosan kiszúrt gumiabroncsot kapunk, útközben egy parkolóban segítenek nekünk a cserében, ám amíg mi ezzel bíbelődünk, egy tettes társ átnézi az autónkat és ellopja értékeinket.

7. A hamis jegy

Előfordulási hely: Párizs, London

Amikor sorban állsz a jegypénztár előtt (színház,tömegközlekedés stb.) egy ott dolgozónak tűnő ember felajánl egy jegyet magasabb áron, hogy így kerüld ki a sorban állást. Az ajánlat nagyon csábító, a jegy azonban valószínűleg nem lesz érvényes.

8. Az álrendőrség

Előfordulási hely: Mexikó, Bogotá, Bukarest, Bangkok

Az igazi rendőröknek kinéző csalók odamennek hozzád és azt mondják, hogy mostanában sok hamisított pénz van a környéken, ezért le kell ellenőrizzék a pénztárcád. Amikor visszaadják neked, némi pénz hiányzik belőle. Útlevél- ellenőrzésre is hivatkozhatnak.

9. A flört

Előfordulási hely: Athén

Egy dekoratív hölgy megcélozza az egyedül utazó férfiakat. Megkéri őket, hogy tartsanak vele este a bárba vagy a szórakozóhelyre, azonban a borsos számlát a végén a turistának kell fizetni.

10. A jótékonysági petíció

Előfordulási hely: Párizs

Egy csapat gyerek aki általában süketnek színleli magát, megkér, hogy írd alá a jótékonysági petíciójukat és adományozz nekik. Amíg te a petíciót olvasod ők az írótábla alatt kipakolják a zsebeid.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem