33 °C Budapest
Montenegro, Adriatic coast, old city of Budva, Stari Grad

Tiltólistára került ez a két strand az Adrián: veszélyesen rossz a vízminőség, tilos a fürdés

2024. június 25. 09:20

A tengervíz minőségi ellenőrzését 114 különböző helyen végezték el június 3-a és 10-e között Montenegróban, s ebből kiderült, hogy a strandok 79,8 százalékánál kiváló a víz minősége, 13,2 százalék esetében jó, a minták 5,3 százaléka kielégítő, 1,8 százaléka pedig rossz, nem megfelelő - írja a Szabad Magyar Szó a Nova.rs alapján. A Morsko dobro Közvállalat által közzétett eredmények ugyan azt mutatják, hogy a strandok többségén jó a víz minősége, két helyen is megtiltották a fürdőzést.

A vizsgálatból kiderült, hogy nem megfelelő a víz minősége Igalo 01 és Igalo 02 strandokon, Herceg Novi községben. A strandokon vörös zászló jelzi, hogy tilos a fürdőzés. Herceg Noviban egyébként 22 helyről vettek mintát, 12 helyen kiváló, 4 helyen jó és elfogadható, két helyen pedig rossz minőségű volt a víz.

Hol a legtisztább a tenger?

A Kotori-öbölben, Tivat községben 10 helyszínből 6 kiváló, 4 jó minőségű volt. Kotorban 10 helyen kiváló, 4 helyen jó, 1 lokáción pedig elfogadható minőségű a tenger vize. Budvában minden helyen kiváló a víz minősége, Barban pedig 11 helyen kiváló, 3 helyen jó, egy helyen pedig elfogadható minőségű - írja a lap.

Ulcinjban minden mintavétel alapján kiváló minőségű az Adria. A nyár folyamán havonta két alkalommal, vagyis tizenöt naponként ellenőrzik a tenger vizének minőségét összesen több mint 100 különböző helyen. A vizsgálat során két baktérium jelenlétét is vizsgálják, mégpedig az Escherichia coli-t és az  Enterococcus faecalist.

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 22. hétfő
Magdolna
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem