Lighthouse and Dune, Rubjerg Knude, Lokken, North Jutland, Denmark

Ezek 2024 titkos európai nyaralóhelyei: nem csak olcsó, de itt alig lézengenek turistáki

2024. április 5. 19:04

A magyar turisták legszívesebben Ausztriába, Horvátországba, Görögországba és Törökországba utaznak, de természetesen nagyon megy még a spanyol tengerpart. Vannak országok, melyeket ismerünk ugyan, még vaktérképen is el tudnánk helyezni őket, de mint lehetséges úti célra, nem gondolunk rájuk. Nagy hiba. Összeszedtük a legalulértékeltebb országokat és hogy mit érdemes ott csinálni. 

A nagy lezárások után emberek tömegei özönlenek jól ismert nyaralóhelyekre – sorra dőlnek meg a rekordok és az idei szezonra még több turistát várnak.

Aki vágyik az utazásra, valószínűleg mindenből szeretne egy kicsit megtapasztalni: gazdag történelmet, lenyűgöző tájat, érintetlen strandokat, adrenalint pumpáló kalandokat, finom ételeket és izgalmas építészeti megoldásokat. Jó hír, hogy rengeteg ilyen hely létezik Európán belül, csak meg kell találni őket.

Bosznia-Hercegovina

Sokan ismerik Mostar városát Boszniában, de az ország többi része még mindig nagyrészt ismeretlen. Kár, mert Bosznia-Hercegovina bővelkedik elképesztő látnivalókban. Gyönyörű hegyeket és vízeséseket lehet felfedezni, különösen a látványos Kravica-vízesés. Az ország hihetetlenül vendégszerető, a helyiek rendkívül segítőkészek és örömmel fogadnak turistát. Ráadásul az ország rendkívül különleges konyhájáról is ismert, grillezett húsételeik páratlanok.

Biztonságos úti cél, és az utak is rendben vannak. A főváros, Szarajevó különösen érdemes meglátogatni, a régi, csodálatos szovjet épületek és a csillogó, felkapott bevásárlóközpontok egyedülálló kombinációját nyújtja. A látogatók élvezni fogják a sok múzeumot, valamint az itteni mecseteket és templomokat. Medjugorje kis falva a katolikus hívők fő zarándokhelye.

Dánia

Amikor a legtöbben Dániába látogatnak, a fővárosra, Koppenhágára gondolnak csak, ami egy gyönyörű város, őrült sok kerékpárosáról, esős időjárásáról és modern dán dizájnjáról ismert. Dánia azonban még többet kínál ennél, és vitathatatlanul az egyik leginkább alulértékelt ország, amelyet feltétlenül érdemes meglátogatni!

Egy országjárás során megnézhetjük a vikingek hajóit a Roskilde Viking Hajó Múzeumban, és az interaktív LEGO élményt is kár kihagyni a billundi LEGO Házban. Ezenkívül nézzük meg a Lindholm Hoje nevű ősi viking temetkezési helyet Aalborgban, és kár lenne kihagyni Dánia gyönyörű nyugati és északi partjait. Nyáron a hangulatos dán partokat gyönyörű, fűvel borított homokdűnék, és festői nádtetős dán nyári otthonok tarkítják.

Grúzia

Grúzia Európa és Ázsia között, a Kaukázusban található, az egyik leginkább alulértékelt ország. Mivel korábban a Kínát a mediterrán világgal összekötő Nagy Selyemúton helyezkedett el, Grúzia nagyon gazdag kulturális örökséggel rendelkezik. Ennek következtében az ország építészete változatos és érdekes. Nem csak a gyönyörű perzsa és bájos európai motívumok hazája, de a szovjet brutalista stílus is nyomot hagyott itt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az építészet mellett Georgia kiváló gasztronómiai és borászati ​​adottságokkal rendelkezik. Mivel az ország Európa, a Földközi-tenger, a Közel-Kelet és Ázsia találkozásánál fekszik, a grúz konyha ízletes ételek széles választékát kínálja. Próbáld ki a hagyományos Khinkali gombócokat és a sajttal töltött kenyeret, a Khachapurit.

Lettország

Lettország Észak-Európában található, a balti államok egyike. Kevés turista keresi fel, holott van itt mit csinálni és látni! A kis európai ország csodálatos természeti tájakkal, városokkal és gyönyörű strandokkal rendelkezik. Számtalan nemzeti parkja van, legjobb közülük a Ķemeri Nemzeti Park és a Gauja Nemzeti Park. A legnagyobb város Riga, amely a fővárosa is egyben, számos múzeummal, műemlékkel és nagyszerű étteremmel rendelkezik.

Lettország további nagyvárosai Liepāja, Ventspils és Daugavpils szecessziós stílusával ejti ámulatba az ide érkezőket. Az ország egyik legjobb strandja a Jūrmala Beach, amely gyönyörű puha, fehér homokkal várja az utazókat.

Wales

Walesről gyakran megfeledkeznek, akik az Egyesült Királyságba látogatnak, ami nagy hiba. Wales számos látnivalót kínál, és vitathatatlanul a világ egyik leginkább alulértékelt országa. Sok félreeső stranddal, hangulatos városokkal, kastélyokkal, kalandokkal, és ami a legjobb, nagyon kevés turistával.

Bár kicsi, mégis egyedülálló ország, Anglesey szigetem vagy a Snowdonia Nemzeti Park érintetlen természete egy életre szóló élményt nyújt. Wales egyik legjobban őrzött titka, hogy egy kalandokkal teli hely. Csúszhatunk a világ leggyorsabb zipline-ján , és ejtőernyőzhetünk a  Swansea felett. A kajakozás, rafting és kerékpározás kedvelt célpontja.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem