11 °C Budapest
Road traffic with lorry or truck and cars driving in rain and bad weather on motorway or highway

Veszedelmes ónos eső csap le az országra: jégpáncél lesz minden, ezeken az utakon kell nagyon odafigyelni

2023. november 30. 08:45

Figyelmeztetést adott ki az Országos Meterológiai Szolgálat (OMSZ), az ország több vármegyéjében is havazásra és ónos esőre lehet számítani. Az autósokat fokozott figyelemre szólítják fel. 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.11.30. csütörtök éjfélig tart. Az Alföldön egy nyugat-kelet irányú sávban jelentős, területi átlagban 20 mm-t meghaladó mennyiségű eső eshet csütörtök éjfélig, de pénteken további tartós, kiadós eső várható

Csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, az ország nagyobb részén esőre lehet számítani. Azonban a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon, majd délelőtt a Dunántúli-középhegység területén előfordulhat átmeneti ónos eső is. (Utóbbi magasabban fekvő részein jelentős mennyiség eshet.) Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor havazás lesz a kezdeti csapadékforma, mely délután, este délnyugat felől egyre nagyobb területen fagyott esőbe, ónos esőbe, végül esőbe válthat. Legtovább az északi, északkeleti határ közelében tarthat ki a havazás. Az Északi-középhegység, Észak-Szabolcs, valamint a Dunakanyar térségében általában 5-15 cm friss hó hullhat, de lokálisan ezt meghaladó mennyiség (akár több mint 15 cm) is összegyűlhet.

Sárga jelzést az ország számos megyéje kapott, tehát nagyobb részben várható ma több helyen eső és havazás. Azonban

  • Pest,
  • Nógrád,
  • Heves
  • és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben

narancssárga, ónős esőre vonatkozó figyelmeztetést jeleznek. A halmazállapot-váltás határa jelentős bizonytalansággal terhelt, emiatt a várható csapadékfajták területi kiterjedése és mennyisége is nehezen előrejelezhető. Időjárási helyzet függvényében ónos esőre piros riasztás is kiadásra kerülhet. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm