16 °C Budapest
The New arena in Budapest called Puskás Aréna.

Itt a 150 forintos kedvezményes vonaljegy: erről tényleg nem éri meg lecsúszni

2023. november 15. 10:45

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének évfordulóján, pénteken 150 forintos napijegyet kínál a BudapestGO alkalmazásban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a vállalat kedden. Azt írták, hogy a "BudapestGO szüliNAPIjegy" Budapest közigazgatási határán belül az 1-99, 101-299, 900-999, M1, M2, M3, M4, H5, H6, H7, H8, H9, D14 vonalakon, a MÁV-START megahatározott vonatain és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain érvényes. 

A 150 forintos "szüliNAPIjegyről" minden fontos információ elérhető a BKK weboldalán, a bkk.hu/szulinapijegy oldalon - tették hozzá.

Más kedvezmények is lesznek Budapest születésnapján

Budapest 150. születésnapja alkalmából, pénteken 150 forintos belépővel látogatható a BKV Földalatti Vasúti Múzeum állandó és időszakos kiállítása, valamint újra jár majd a bulivillamos is - közölte a BKV Zrt. Mint írták, a Deák téri múzeum időszakos tárlata - a Budapest 150 programsorozat részeként - az 1873 és 2023 közötti legfontosabb és legérdekesebb közlekedési eseményeket felvillantva jeleníti meg a főváros másfél évszázadát.

A 150 eseményt fotók és tárgyi emlékek - ikonikus járművek modelljei, alkatrészek, viszonylattáblák, régi jegytípusok és jegylyukasztók - elevenítik fel. Az időszakos kiállításon a Földalatti Vasúti Múzeum a kontinens első földalattijának állít emléket, amely egy régi alagútszakaszban tekinthető meg. A muzeális járművek mellett a látogatók tárgyi emlékek, eredeti dokumentumok, tervrajzok, térképek, fotók és modellek segítségével ismerhetik meg az 1896 óta működő MillFAV, vagyis a kisföldalatti történetét. A tárlat év végéig látogatható - olvasható a közleményben.

A 150 forintos belépőket pénteken 10.00 és 16.45 között lehet majd megvenni a Deák téri aluljáróban található múzeumban.

Budapest 150. születésnapja alkalmából újra elindul a bulivillamos is. A GANZ ipari csuklós csütörtöktől szombatig 17 és 23 óra között közlekedik Kelenföld és a Deák Ferenc tér között. Le- és felszállni csak a végállomásokon lehet. Egyszerre nyolcvanan utazhatnak a születésnapi különjáraton, előzetes regisztrációval. Regisztrálni az ÉnBudapestem applikációban lehet - áll a közleményben.

Kedvezményesen látogatható a Mai Manó Ház kiállítása Budapest születésnapja alkalmából

Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából kedvezményesen áron, 150 forintért lehet jegyet váltani a Mai Manó Ház Ruth Orkin amerikai fotóművészt bemutató kiállítására - közölte a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Háza. Az idő illúziója - Ruth Orkin (1921-1985) című kiállítás 180 fotográfiát mutat be, 1939-től az 1980-as évekig.

A díjnyertes amerikai fotóriporternek komoly kihívásokkal kellett szembenéznie a 20. század elején, mivel eredetileg filmkészítő szeretett volna lenni, és akkoriban a nők nem kaptak lehetőséget a filmgyártásban. Ruth Orkin nem választhatta azt a pályát, amely iránt elhivatottságot érzett - legalábbis nem úgy, ahogy elképzelte-, és ez alapvető módon határozta meg fotográfiai munkásságát.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Orkin vizuális nyelve a fotografikus kép és a film, a mozdulatlanság és a mozgás találkozásánál helyezkedik el. Fotóművészetében a tér magában hordozza az időt és a mozgást, és addig feszegeti a fényképészet nyelvének határait, amíg az be nem hódol az illúziónak és a mágiának - olvasható a tájékoztatóban. A kiállítás január 14-ig tart nyitva.

Elindult a Budapest Bejáró helytörténeti sétaprogram

A főváros 150. születésnapja alkalmából változatos útvonalakkal, szabadidős lehetőségekkel várja a fővárost felfedezni vágyó közönséget a Budapest Bejáró elnevezésű helytörténeti sétaprojekt. A Budapest Bejáró célja a fővárosi épített örökség és a helytörténeti érdekességek feltárása, bemutatása a város lakói számára - közölték a szervezők. A projekt új nézőpontból, egyes városrészeket sétaútvonalakba illeszthető, kulturális-építészeti örökségi pontok kijelölésén keresztül szeretné megmutatni a budapestieknek a fővárost egyesítésének 150. évfordulója alkalmából. 

A séták kezdőpontja egy-egy fontos helyszín, közlekedési csomópont, amelyet a BKK és JCDecaux biztosít a sétálóknak. Az állomásokat a Magyar Sétaszövetség tagjai közösen, saját szakmai tapasztalataikra és városismeretükre építve választották ki. A tematikus sétákon királyok és sztárok, szerelmek és pletykák nyomába lehet eredni Pesten és Budán, az Állati jó sétán Budapest állatszobrait lehet megkeresni, meg lehet ismerkedni a fővárosi kortárs épületekkel és szobrokkal a Budapest ma túrán, de a főváros közlekedése, megszentelt helyei vagy a Duna érdekességei is külön sétákon bejárhatók. A programok távjai között van 1,5 vagy akár 7 kilométeres is, átlagosan egy-két óra alatt végigjárhatók.

A budapesti kirándulást a látvány és az új helyszínek mellett a Budapest Bejáró feladványfüzet teszi még érdekesebbé. Ez letölthető a budapestbejaro.hu oldalról, de a BKK Ügyfélközpontokban, a játék bázispontjain is átvehető a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren, a Keleti pályaudvaron, a Szentlélek téren és Kelenföldön. A nyomtatott füzetben a rejtvény megértéséhez és több esetben magához a megoldáshoz is egyszerű grafikai anyagok, ábrák, rajzok, skiccek tartoznak. A megfejtés egy szó vagy szám, amely a gyűjtőponthoz tartozó játék megoldásához szükséges.

Aki végigjárja mind a húsz bázispontot, és kitöltve visszaküldi a füzetet, élményprogramokon vehet részt. Ezek között van FŐTÁV-kéménylátogatás Óbudán, a gellérthegyi és Erzsébet hídi távhőakna megtekintése, tematikus látogatás a BKM Múzeumában és az újrahasználati központban Rákospalotán, a szennyvíztisztító-telep bejárása, valamint egy vezetett séta a Margitszigeten a legikonikusabb fák és helyszínek felkeresésével.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem