10 Euro banknote on a 100 Forint bank note

Több tízezres kiadást is jelenthet a nyaralni indulóknak a gyenge forint: nagyon nem mindegy, mikor váltunk

2023. július 7. 20:16

Tovább zuhant a forint, kora délután egy euróért már majdnem 390 forintot is elkértek, igaz, estére valamit javult a helyzet, és a forint visszaerősödött a tegnapi, 385-ös szintre - hangzott el az RTL Híradóban. Egy euróért 17 forinttal többet kérhettek ma, mint a hét elején. Ez sok magyar nyaralását megdrágíthatja.

Külföldi nyaralás esetén több tízezer forint plusz kiadást jelenthet a forint esése. Beke Károly a Portfolio elemzője szerint rövid távon jöhet egy kisebb korrekció, viszont a 370 forintos árfolyamszintre már nem érdemes várni egy ideig. A szakértő szerint az is elképzelhető, hogy sosem lesz már 370 forint alatt az euró.

A forint mai zuhanása sok magyarnak fájhat, aki nem váltott még eurót a nyaralásához. A szakértő szerint jelentős korrekcióra már jó ideig nem lehet majd számítani:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem