18 °C Budapest
Floody Danube river at the Hungarian Parliament, Budapest

Aggasztó előrejelzés: komoly árhullám jöhet a Dunán és a Tiszán

2022. szeptember 15. 17:29

5-6 méterrel is emelkedhet a Tisza vízszintje a napokban. Jelentős mennyiségű csapadék körvonalazódik mind a Duna, mind a Tisza vízgyűjtőjében, így mindkét folyón árhullám indulhat el.

A hazai folyók és tavak vízállása továbbra is alacsony, illetve igen alacsony, viszont ebben a következő napokban változás látszik. Jelentős mennyiségű csapadék körvonalazódik mind a Duna, mind a Tisza vízgyűjtőjében, így mindkét folyón árhullám indulhat el – írja az Időkép.

Jelentősebb áradás az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint a Tiszán várható, a folyó felső szakaszán – Vásárosnaménynál és Záhonynál – 5-6 méterrel is emelkedhet a vízszint. Árvízvédelmi készültségre azonban egyelőre nem lesz szükség, az aszályos nyári időszakban ugyanis jelentősen megcsappant a víz a Tiszában.

Szolnoknál például július eleje óta az ezt megelőző legalacsonyabb vízállás alatti vízszint jellemző, sorra dőltek a negatív rekordok. Viszont az előrejelzés alapján itt is végre esély van a vízszint normalizálódására.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?