21 °C Budapest
storm rain cloud sunshine

Ekkor szakadhat le az ég Magyarország fölött: nem érdemes messzire tenni az esernyőket

2022. augusztus 10. 08:32

Szerdán alapvetően napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, főként az északkeleti és északnyugati megyékben erős széllökések is lehetnek. 

A szerdai napon szinte bizonyos, hogy sehol sem fog esni, legalábbis nagyon kicsi a csapadék kialakulási esély, így az elmúlt napokhoz képest kicsit nyugodtabb időjárásra számíthatunk, csütörtökön viszont kelet felől egy hideg örvény helyeződhet az ország fölé, így ismét mozgalmasabbá válhat az időjárás, gyakoribb záporokkal, zivatarokkal – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

A nappali csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius alatt alakul, tehát mérsékelten meleg időre készülhetünk. Az esetleges fülledtséget, főként a Dunától keletre ellensúlyozza majd a nagy területen megerősödő északi, északkeleti szél. Emellett alapvetően a napsütés lesz a jellemző az ország teljes területén, a keddinél jóval kevesebb gomolyfelhő képződik majd, rövid záporokra, zivatarokra egyedül az északkeleti országrészben van némi esély – teszi hozzá az OMSZ munkatársa.

Ami a folytatást illeti, csütörtök nagyon-nagyon enyhén, majd a hét végén valamivel határozottabban növekszik majd a csapadék kialakulásának esélye. Az ország déli részében tartósabban lehet felhős majd az ég, aminek következtében a hőmérséklet arrafelé „beragadhat”.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?