13 °C Budapest
Sunset image of the beautiful Danube river curve, Pest county, Hungary

Hihetetlen, hol nyaralnak a legszívesebben a magyarok: mutatjuk a számokat, erre senki sem gondolt

2022. augusztus 5. 12:02

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma 2022. júniusban 18%-kal nőtt 2021 azonos hónapjához viszonyítva. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma több mint három és félszeresére emelkedett.

2022. júniusban az előző év azonos hónapjához képest:

  • A belföldi vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 18%-kal növekedett. A vendégek száma 681 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 1 millió 602 ezer volt. Az éjszakák 62%-át szállodákban töltötték, számuk az egy évvel korábbihoz viszonyítva 15%-kal emelkedett. A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom 8,4, illetve 26%-kal nőtt a tavaly júniusihoz képest. A legnépszerűbb turisztikai régiók a Balaton és a Budapest–Közép-Duna-vidék voltak, ahol a belföldivendég-éjszakák 33, illetve 15%-át regisztrálták – derül ki a KSH adataiból.
  • A külföldi vendégek száma közel négyszeresére, a vendégéjszakáké több mint három és félszeresére emelkedett. A szálláshelyekre érkezett 359 ezer vendég összesen 994 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 74%-át szállodákban töltötték, ahol több mint három és félszeres bővülés történt 2021 júniusához mérten. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, a külföldivendég-éjszakák 51%-át itt regisztrálták.
  • Az összes bruttó árbevétel folyó áron több mint másfélszeresére, 43 milliárd forintra növekedett.
  • Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken 28%-kal kevesebbet, összességében 3 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

2022. júniusban:

  • 2844 kereskedelmi szálláshely, köztük 945 szálloda és 1183 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem