9 °C Budapest
Kids waiting for flight in airport looking very bored

Csak óvatosan ezekkel az utalványokkal: simán átvághatnak, se nyaralás, se pénz!

2022. június 29. 10:04

Az elmúlt 2 évben rengetegen árulták a befuccsolt utazásaik nyomán kapott kuponokat, vouchereket az interneten, idén ez a trend lassulni látszik, lassan visszaálltunk a normális szintre. Ugyan sok eladó utalvány van még mindig, de már nem árasztják el az online piactereket. A Pénzcentrum idén is megnézte, mi a helyzet utalványfronton a nagyobb online platformokon.

A magyarok több mint fele tervez az idei évben belföldi nyaralást - mutat rá egy friss, reprezentatív felmérése. A szállás kiválasztásánál az elhelyezkedés mellett a legfontosabb szempont az ár, no meg persze az ellátás, az értékelések, a helyi programok és a személyzet vendégszeretete. A hazai hoteleknél a kedvező díjszabás mellett az ott szerzett tapasztalatokon múlik leginkább, visszatér-e újból a szállóvendég.

Ilyenkor bevált spórolási tipp, hogy az utazó inkább vesz egy utalványt a neten, nyomott áron, így az eredeti ár 20-30 százalékát megspórolja. Érdemes azonban óvatosnak lenni, hiszen az ilyen ügylet nem mindig veszélytelen.

Az elmúlt 2 évben rengetegen árulták a befuccsolt utazásaik nyomán kapott kuponokat, vouchereket az interneten, idén ez a trend lassulni látszik, lassan visszaálltunk a normális szintre. Ugyan sok eladó utalvány van még mindig, de már nem árasztják el az online piactereket. A Pénzcentrum idén is megnézte, mi a helyzet utalványfronton a nagyobb online platformokon.

A képen is látható, hogy az utalványok megvásárlásával, ha az megfelel az üdülési céljainak, több tízezer forintot spórolhat az ember. Csakhogy érdemes vigyázni az ilyen hirdetésekkel, mert lehet hogy csak akkor derül ki egy-egy turpisság, amikor beváltanánk a vouchert. Érdemes utánajárni még a vásárlás előtt a dolgoknak, mert könnyen komoly galibába keveredhetnek az óvatlanok az ilyen utalványokkal, voucherekkel.

Csak óvatosan!

A Magyar Utazási Irodák Szövetésge szerint vásárlás előtt az első és legfontosabb dolog meggyőződni arról, ki az utalványt kibocsátó szolgáltató, utazási iroda, majd részletes információt szerezni az utalvány beváltásának feltételeiről. Lapunknak a MUISZ tavaly kifejtette, az utazási irodák legtöbbször utazási csomagban (közlekedés, szállás, ellátás stb.) kínálják szolgáltatásaikat utalványok formájában.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az utalványok átruházhatóak, azonban annak a személynek, aki eladja a birtokában lévő utalványt, tájékoztatnia kell az utazási irodát az eladás tényéről.

Ritkán előfordulhat, hogy csak szállás szolgáltatást tartalmaz az utalvány, ilyen esetben az utazási iroda állapodik meg a szállást nyújtóval az utalvány elfogadásáról, melyet a szállásadónak el kell fogadnia az utastól. Azonban ahogy fent írtuk, fontos a vásárlás előtt meggyőződni arról, hogy az utazási iroda és a szállást nyújtó milyen feltételekkel biztosítják a szolgáltatást

- hívták fel a figyelmet. Hozzátették: csak repülőjegyet tartalmazó utalvány elvétve kerül kibocsátásra, ebben az esetben is feltétlenül fontos a megvásárlás előtt minden részletet egyeztetni az utazási irodával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm