1 °C Budapest
Kids waiting for flight in airport looking very bored

Csak óvatosan ezekkel az utalványokkal: simán átvághatnak, se nyaralás, se pénz!

2022. június 29. 10:04

Az elmúlt 2 évben rengetegen árulták a befuccsolt utazásaik nyomán kapott kuponokat, vouchereket az interneten, idén ez a trend lassulni látszik, lassan visszaálltunk a normális szintre. Ugyan sok eladó utalvány van még mindig, de már nem árasztják el az online piactereket. A Pénzcentrum idén is megnézte, mi a helyzet utalványfronton a nagyobb online platformokon.

A magyarok több mint fele tervez az idei évben belföldi nyaralást - mutat rá egy friss, reprezentatív felmérése. A szállás kiválasztásánál az elhelyezkedés mellett a legfontosabb szempont az ár, no meg persze az ellátás, az értékelések, a helyi programok és a személyzet vendégszeretete. A hazai hoteleknél a kedvező díjszabás mellett az ott szerzett tapasztalatokon múlik leginkább, visszatér-e újból a szállóvendég.

Ilyenkor bevált spórolási tipp, hogy az utazó inkább vesz egy utalványt a neten, nyomott áron, így az eredeti ár 20-30 százalékát megspórolja. Érdemes azonban óvatosnak lenni, hiszen az ilyen ügylet nem mindig veszélytelen.

Az elmúlt 2 évben rengetegen árulták a befuccsolt utazásaik nyomán kapott kuponokat, vouchereket az interneten, idén ez a trend lassulni látszik, lassan visszaálltunk a normális szintre. Ugyan sok eladó utalvány van még mindig, de már nem árasztják el az online piactereket. A Pénzcentrum idén is megnézte, mi a helyzet utalványfronton a nagyobb online platformokon.

A képen is látható, hogy az utalványok megvásárlásával, ha az megfelel az üdülési céljainak, több tízezer forintot spórolhat az ember. Csakhogy érdemes vigyázni az ilyen hirdetésekkel, mert lehet hogy csak akkor derül ki egy-egy turpisság, amikor beváltanánk a vouchert. Érdemes utánajárni még a vásárlás előtt a dolgoknak, mert könnyen komoly galibába keveredhetnek az óvatlanok az ilyen utalványokkal, voucherekkel.

Csak óvatosan!

A Magyar Utazási Irodák Szövetésge szerint vásárlás előtt az első és legfontosabb dolog meggyőződni arról, ki az utalványt kibocsátó szolgáltató, utazási iroda, majd részletes információt szerezni az utalvány beváltásának feltételeiről. Lapunknak a MUISZ tavaly kifejtette, az utazási irodák legtöbbször utazási csomagban (közlekedés, szállás, ellátás stb.) kínálják szolgáltatásaikat utalványok formájában.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az utalványok átruházhatóak, azonban annak a személynek, aki eladja a birtokában lévő utalványt, tájékoztatnia kell az utazási irodát az eladás tényéről.

Ritkán előfordulhat, hogy csak szállás szolgáltatást tartalmaz az utalvány, ilyen esetben az utazási iroda állapodik meg a szállást nyújtóval az utalvány elfogadásáról, melyet a szállásadónak el kell fogadnia az utastól. Azonban ahogy fent írtuk, fontos a vásárlás előtt meggyőződni arról, hogy az utazási iroda és a szállást nyújtó milyen feltételekkel biztosítják a szolgáltatást

- hívták fel a figyelmet. Hozzátették: csak repülőjegyet tartalmazó utalvány elvétve kerül kibocsátásra, ebben az esetben is feltétlenül fontos a megvásárlás előtt minden részletet egyeztetni az utazási irodával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem