35 °C Budapest
Kids waiting for flight in airport looking very bored

Csak óvatosan ezekkel az utalványokkal: simán átvághatnak, se nyaralás, se pénz!

2022. június 29. 10:04

Az elmúlt 2 évben rengetegen árulták a befuccsolt utazásaik nyomán kapott kuponokat, vouchereket az interneten, idén ez a trend lassulni látszik, lassan visszaálltunk a normális szintre. Ugyan sok eladó utalvány van még mindig, de már nem árasztják el az online piactereket. A Pénzcentrum idén is megnézte, mi a helyzet utalványfronton a nagyobb online platformokon.

A magyarok több mint fele tervez az idei évben belföldi nyaralást - mutat rá egy friss, reprezentatív felmérése. A szállás kiválasztásánál az elhelyezkedés mellett a legfontosabb szempont az ár, no meg persze az ellátás, az értékelések, a helyi programok és a személyzet vendégszeretete. A hazai hoteleknél a kedvező díjszabás mellett az ott szerzett tapasztalatokon múlik leginkább, visszatér-e újból a szállóvendég.

Ilyenkor bevált spórolási tipp, hogy az utazó inkább vesz egy utalványt a neten, nyomott áron, így az eredeti ár 20-30 százalékát megspórolja. Érdemes azonban óvatosnak lenni, hiszen az ilyen ügylet nem mindig veszélytelen.

Az elmúlt 2 évben rengetegen árulták a befuccsolt utazásaik nyomán kapott kuponokat, vouchereket az interneten, idén ez a trend lassulni látszik, lassan visszaálltunk a normális szintre. Ugyan sok eladó utalvány van még mindig, de már nem árasztják el az online piactereket. A Pénzcentrum idén is megnézte, mi a helyzet utalványfronton a nagyobb online platformokon.

A képen is látható, hogy az utalványok megvásárlásával, ha az megfelel az üdülési céljainak, több tízezer forintot spórolhat az ember. Csakhogy érdemes vigyázni az ilyen hirdetésekkel, mert lehet hogy csak akkor derül ki egy-egy turpisság, amikor beváltanánk a vouchert. Érdemes utánajárni még a vásárlás előtt a dolgoknak, mert könnyen komoly galibába keveredhetnek az óvatlanok az ilyen utalványokkal, voucherekkel.

Csak óvatosan!

A Magyar Utazási Irodák Szövetésge szerint vásárlás előtt az első és legfontosabb dolog meggyőződni arról, ki az utalványt kibocsátó szolgáltató, utazási iroda, majd részletes információt szerezni az utalvány beváltásának feltételeiről. Lapunknak a MUISZ tavaly kifejtette, az utazási irodák legtöbbször utazási csomagban (közlekedés, szállás, ellátás stb.) kínálják szolgáltatásaikat utalványok formájában.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az utalványok átruházhatóak, azonban annak a személynek, aki eladja a birtokában lévő utalványt, tájékoztatnia kell az utazási irodát az eladás tényéről.

Ritkán előfordulhat, hogy csak szállás szolgáltatást tartalmaz az utalvány, ilyen esetben az utazási iroda állapodik meg a szállást nyújtóval az utalvány elfogadásáról, melyet a szállásadónak el kell fogadnia az utastól. Azonban ahogy fent írtuk, fontos a vásárlás előtt meggyőződni arról, hogy az utazási iroda és a szállást nyújtó milyen feltételekkel biztosítják a szolgáltatást

- hívták fel a figyelmet. Hozzátették: csak repülőjegyet tartalmazó utalvány elvétve kerül kibocsátásra, ebben az esetben is feltétlenül fontos a megvásárlás előtt minden részletet egyeztetni az utazási irodával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 18. 09:25