25 °C Budapest
Map of Romania. Selective Focus.

Többórás sor a román-magyar határon: özönlenek az ukrán menekültek Románia felől Magyarországra

MTI
2022. március 9. 16:03

Többórás sorok alakultak ki szerdán a román-magyar határ közúti átkelőhelyein a román oldalon.  A román határrendészet honlapján elérhető online figyelőrendszer (politiadefrontiera.ro/ro/traficonline) mind a kamion-, mind a személyforgalomban többórás várakozást jelez a forgalmasabb határátkelőhelyeken.

A Pete-Csengersima határátkelőhelyen hat sávon léptetik ki a személygépkocsikat, két és fél óra a várakozási idő. A Csanálos-Vállaj határátkelőhelyen négy sávon folyik a személygépkocsik kiléptetése, egy óra a várakozás, az Érmihályfalva-Nyírábrány határátkelőhelyen három sávon egy óra a várakozás, a Bors II.-Nagykereki autópálya-határátkelőhelyen négy sávon másfél óra, a Bors-Ártánd határátkelőhelyen öt sávon két óra, a Nagylak II.-Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen három sávon két óra a várakozás. A Nagylak-Nagylak országúti átkelőhelyen negyven percet kell várakozni.

A román határrendészet nagyváradi területi felügyelősége kedd esti közleményében annak tulajdonította a személyforgalom torlódását, hogy a magyar hatóságok kedd délutántól változtattak az ukrán állampolgárok beléptetési feltételein. Azokat, akik nem rendelkeznek biometrikus útlevéllel, részletes és időigényes további ellenőrzésnek vetik alá.

A Digi24 hírtelevízió nagylaki helyszíni tudósításában arról számolt be szerdán, hogy a határátkelőhelyen külön sávot alakítottak ki az ukrajnai menekülteknek, de ennek ellenére a teljes határforgalom torlódik. A sorban álló autósok időről időre dudálással fejezik ki elégedetlenségüket a kialakult helyzet miatt.

A háború kezdetétől szerda hajnalig 319 969 ukrán állampolgár lépett be Romániába, és 234 369 el is hagyta az országot. Többségük Magyarország felé utazott tovább.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?