Tragédia a pesti Coopban: leszakadt a mennyezet, egy ember meghalt

Tragédia a pesti Coopban: leszakadt a mennyezet, egy ember meghalt

2021. december 28. 15:40

Egy ember meghalt, egy pedig megsérült, miután rájuk szakadt a galéria egy budapesti élelmiszerboltban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője kedden az MTI-vel. 

A baleset egy VIII. kerületi, Baross utcai boltban történt. Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a törmelék és a galériában felhalmozott áru – mintegy 20 négyzetméteren – négy embert temetett maga alá, közülük hármat sikerült kimenteni.

Egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy ott dolgozó nőt pedig kórházba vittek. A tragédia körülményeinek tisztázására a BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást, szakértők bevonásával -írja a Police.hu.

Józsefváros Újság értesülése szerint a baleset délelőtt 11 körül történt, a katasztrófavédelem azonnal kivonult, a VIII., IX. és XX. kerületekből is érkeztek autók. A tűzoltók két embert sikeresen kimentettek a beszakadt galéria romjai és az ott tárolt dolgok alól, ők könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. Egy személy mentése 13 órakor fejeződött be, őt azonban nem tudták élve kihozni a romok alól.

A Telex a helyszínen meg tudta kérdezni Szili-Darók Ildikó alpolgármestert, aki azt mondta, egy üzletkötő halt meg, „aki az árut hozza-viszi”, és aki a tulajdonos személyes ismerőse volt. A könnyű sérült egy alkalmazott. Azt is mondta, hogy jobban kell majd az önkormányzatnak ellenőriznie a jövőben, hogy ezek a kis galériák mennyire terhelhetők, betartják-e a terhelési előírásokat az üzletek. Azt mondta, statikusok vizsgálják azt a mennyiségű árut, ami fel volt halmozva. Az önkormányzat intézkedett, hogy a szemét el legyen szállítva, írtak egy kérvényt a tulajdonosnak, de a tulajdonos délután a Teve utcában volt kihallgatáson, mondta Szili-Darók. 
 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm