Coronavirus And Financial Stock Market Crisis With Blurred Index In Falling3d rendering, Europe - Usa. Photorealistic globe with lots of details. (3D city lights)Source maps are courtesy of NASA Earth Observatory Blue Marble project, for geographical boundaries cimlapi

Így tarolja le Nyugat-Európát a járvány negyedik hulláma: a védettségi igazolványokra ismét szükség lesz

2021. november 13. 12:02

A holland kormány várhatóan péntek este több területen visszatér a bezárások vagy a részleges korlátozások rendszeréhez a Covid negyedik hullámának gyors terjedése amiatt. Ausztriában az oltatlanok mozgásszabadságát korlátozhatják.

A holland kormány arra készül, hogy néhány hónap nyitottság után ismét bezárja a mozikat, színházakat, megtiltja a társas összejöveteleket, és korlátozza az éttermek, kávézók nyitvatartását - írja az Infostart. Jelentések szerint a kormány járványügyi tanácsadó testülete csütörtökön javasolta a fenti intézkedéseket Mark Rutte, holland miniszterelnök. Hollandiában szeptember 25-én oldották fel az addigi járványügyi korlátozásokat, majd az ezt követő egy hónap során látványosan megugrott (39 százalékkal nőtt, az elmúlt egy hétben pedig már egyenesen megduplázódott) az új megbetegedések száma. Csütörtökön 24 órán belül 16 300 új esetet regisztráltak a 17 milliós népességű ország hatóságai. A teljes beoltottság aránya 85 százalékos, de harmadik (emlékeztető) oltást eddig csak korlátozott körben – súlyos betegek, gyenge immunrendszerűek, valamint a 80 éven felüliek számára – biztosítottak. 

Németországban, ahol az elmúlt napokban a járvány kirobbanása óta a legnagyobb volt a 24 óra alatt fertőződött személyek száma (csütörtökön is meghaladta az 50 ezret), Jens Spahn egészségügyi miniszter bejelentette, hogy szombattól ingyenessé teszik a Covid-teszteket. Németországban jelenleg 66 százalékos a teljes beoltottak aránya, ami a nyugat-európai államok közül a harmadik legalacsonyabb. A még be nem oltottakat azonban újabb korlátozásoknak egyelőre nem akarják kitenni.

A jelen német kormány és a kormányra készülő ellenzék egyetért ugyanakkor abban, hogy november 25-én véget vet a járványügyi rendkívüli állapotnak, amely lehetővé tette, hogy a szövetségi kormány és 16 tartomány vezetőjének egyetértésével soron kívüli intézkedéseket hozzanak, megkerülve a német parlament (Bundestag) bevonását az ügyek intézésébe. További német járványügyi intézkedés, hogy vasárnaptól a német besorolásban „magas kockázatú” térségnek minősül Ausztria, és ezért az onnan Németországba érkezőknek karanténba kell vonulniuk, ha nem rendelkeznek védettségi igazolással, vagy nem tudják bizonyítani, hogy a közelmúltban gyógyultak fel Covid-fertőzésből.

Az osztrák helyzet súlyosbodását az osztrák kormány is elismeri, a legfrissebb adatok szerint az új fertőzöttek száma – 100 ezer lakosra vetítve – elérte a 760 főt. A kancellár szerint is kulcskérdés az oltottak arányának radikális növelése, jelenleg ugyanis csak a népesség 65 százaléka teljesen beoltott, ami véleménye szerint „szégyellnivalóan alacsony”.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A megbetegedési arány amúgy vészesen megugrott Csehországban is (csütörtökön 10 395 új fertőzést regisztráltak). Dániában úgy döntött a kormány, hogy „társadalmilag súlyosan veszélyeztető” járványnak minősíti ismét a Covidot, péntektől újból kötelezővé téve a digitális védettségi igazolvány alkalmazását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18