17 °C Budapest
Boeing 747 Landing into sunset

Már a COVID előtti kapacitással repül a WizzAir: túltették magukat a járványon az utazók?

MTI
2021. július 29. 12:27

A Wizz Air júliusban és augusztusban már 2019-es kapacitása 90-100 százalékán repül, és ezzel az első olyan európai légitársaság lesz, amely visszaállítja a járvány előtti működését - közölte Váradi József, a magyar diszkont-légitársaság vezérigazgatója a Világgazdasággal, a cég 2022-es üzleti évének első negyedéről kiadott gyorsjelentést kommentálva.

A nyári csúcsidőszakra készülve hatszáz új munkatársat vettek fel, és repülőik napi üzemidejét tíz órára emelik.  A következő időszakban két, 180 üléses Airbust visszaadnak a bérbeadónak, helyettük hat új, 237 üléses A321neo is csatlakozik a flottához. Ezzel az átlagos ülésszám gépenként 207-re bővül.

A Wizz Air a június végén lezárt negyedévben éves bázison csak nem 120 százalékkal, 199 millió euróra növelte a bevételeit, míg nettó vesztesége 6 millió euróval 114 millióra nőtt. Az egyszeri, torzító tételek kiszűrésével számított korrigált veszteség 118,7 millió euró lett. EBITDA-soron ugyanakkor már csak minimális, 17,8 millió eurós veszteséget szenvedett el a vállalat, miután egy éve még 42,4 millió euró volt a mínusz.

A légitársaság által szállított utasok száma megtriplázódott, és meghaladta a 2,95 milliót, javult a repülőgépek kihasználtsága is, 56 százalékról 64 százalék közelébe. A Wizz Air flottája immár 141 repülőt számlál, 18-cal többet, mint a referencia-időszakban.

A közelmúltban a Wizz Air főként az olasz piacon terjeszkedett, ahol két új bázist is létesített. Ígéretes a  tiranai desztináció is, ahol az erős kereslet nyomán már az ötödik gép kezdi meg a menetrendszerű közlekedést - írja a Világgazdaság.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem