34 °C Budapest
Close Up Of Relaxed Woman Stacking Stones On Peaceful Beach Vacation

Ez a legfontosabb a legtöbb magyarnak a nyaralás alatt: 200 ezer forint alatt próbálják megúszni

2021. július 15. 12:10

Főként belföldi utazásra készülünk az év második felében, de nem szeretnénk újra bezárkózni – ez derült ki egy friss villámfelméréséből. A válaszadók nagy része emellett olyan célpontot választ, ahol meg sem kell mozdulni: egyértelműen wellnessbarátok vagyunk.

Az Eventrend Hotels villámfelmérése összesen öt kérdést tartalmazott. A válaszadók jelentős része, 83 százaléka tervez belföldi nyaralást, 9 százalék foglal külföldi desztinációba, csupán 8 százaléknak nincsenek utazási tervei. A költségeket illetően úgy tűnik, a fejenkénti 200 ezer forint a lélektani határ a válaszadók összességét figyelembe véve. 35 és 36 százalék azon két kategóriát képviselők aránya, akik ez alatt a limit alatt terveznek, de 200 ezer forint felett is 21 százalék fizet a pihenésért.

A válaszadók leginkább vízszintesben, egy medencében, szaunázós-élménymedencés lehetőséggel kiegészítve szeret nyarali. Nagy részük a wellness nyújtotta örömöknek hódolna, nem sokkal mögöttük elmaradva, 38 százalékkal képviselik magukat azok, akik valamilyen vízpartot részesítik előnyben. Csupán a válaszadók 18 százaléka szereti sportosabban, aktívabban tölteni a szabadidejét. 

A válaszadók 13 százaléka tervez két nyaralást is, egyet a családdal, egyet pedig élete választottjával. Vagyis aki megteheti, áldoz egy picit a magánélet más (nem megszokott) körülmények közé helyezésére is.  A válaszadók 40 százaléka a teljes családdal veti bele magát a nyár örömeibe, közvetlenül őket követik 39 százalékkal a párok számára elérhető nyaralást tervezők.

A válaszadók 71 százaléka tervez még az év második felére valamilyen kimozdulást belföldre. A válaszadók 29 százaléka nem tervez mást, mint amit eddig lefoglalt vagy eldöntött.  

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Eventrend Hotels bízik abban, hogy az egyre inkább emlegetett negyedik hullám elkerül minket, ám ha mégsem, akkor az oltás az életünk megvédése mellett bizonyos fokú szabadságot biztosít, amely birtokában élvezhetjük azt, amit minden körülmények között megérdemel mindenki: a pihenést és kikapcsolódást.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?