27 °C Budapest
Garbage truck on the city street

Nagy a baj a szemétszállításokkal, úttakarításokkal Budapesten: ők okozzák a legnagyobb galibát

MTI
2021. június 4. 19:33

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság (FKF) tapasztalata szerint a szabálytalanul parkoló autók egyre gyakrabban nehezítik meg kollégáik munkavégzését, s ez mind a kukák ürítésében, mint az utak takarításában komoly fennakadást okoz.

A járványhelyzet enyhülésével párhuzamosan az élet egyre több területen térhet vissza a megszokott kerékvágásba, újra megteltek az utcák, a közterületek. Ez viszont azt is jelenti, hogy nagymértékben megnőtt a gépjárműforgalom, amely sokszor akadályozza, rosszabb esetben veszélyezteti a közszolgáltatásban dolgozó, a közterületeken feladataikat végző munkatársainkat

- közölte az FKF pénteken az MTI-vel. A vállalat ezért azt kéri az autósoktól, hogy mindig rendkívül körültekintően, fokozott figyelemmel, a sebességet lecsökkentve haladjanak el munkatársaik mellett. Továbbá, a KRESZ előírásait maradéktalanul betartva csak az arra kijelölt helyen, szabályosan parkoljanak, győződjenek meg arról, hogy járművük nem akadályozza a forgalmat és a nagyméretű célgépek, teherautók anyagi kár okozása nélkül elférnek.

Kérték azt is, hogy az autósok legyenek türelemmel, előzéskor vagy a jármű kikerülésekor kellő körültekintéssel járjanak el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?