34 °C Budapest
Stormy weather at Lake Balaton, Hungary

Elmossák a zivatarok a balatoni püskösdözést: így csapott le a tóra az ítéletidő + videó

2021. május 23. 15:17

Egy hullámzó frontrendszer hidegfronti szakasza érte el nyugat felől az országot, az északi tájak kivételével többfelé zivatarok kísérik vonulását. Hevesebb események főként az ország déli felén és az Alföldön várhatók. Szupercellák is jó eséllyel előfordulhatnak, felhőszakadás, jégeső és 80-90 km/órát elérő széllökések kíséretében.

Amíg délelőtt még csak a déli megyékre adott ki elsőfokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat, mostanra már az ország nagy részén zivatarveszély van érvényben, több déli megyében pedig másodfokú riasztás lépett életbe. A zivatarok a Balaton és a Velencei-tavat is elérték, így aki oda utazott pünkösdre, most búcsút mondhat a szabadtéri programoknak.

Hidegfront érkezett nyugat felől, amelynek mentén, illetve előterében zivatarok kialakulása várható, leginkább az ország déli, délkeleti felén (nagyobb számban előbb a Dunántúl középső és déli részén, majd az Alföldön). Elsősorban a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön heves zivatar is előfordulhat, amelyet jégeső (néhány helyen akár > 2 cm), intenzív csapadék (15-30 mm), illetve viharos szélrohamok (> 65-70 km/h) is kísérhetnek. A zivatarok az esti, késő esti órákban hagyhatják el a keleti határszélt - írja a met.hu.

Az Időkép tájékoztatása szerint a vihar a Balatonra és a Velencei-tóra is lecsapott. Az élő webkameraképen azt is rögzítették, hogyan csapott le az ítéletidő a tavak körül:

Nem túl szívderítő látvány:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15