Senior couple with face masks and luggage outside apartment on holiday, back to normal concept.

Beindultak a foglalások: pünkösdre megtelhetnek a wellnessek, szállodák

2021. május 7. 08:32

Megrohamozták a wellness-szállodákat a pünkösdre szállást foglalók, akiknek a védettségi igazolvány mellett a SZÉP-kártyákon parkoló hatalmas összeg is nagy mozgásteret ad. Számottevő többletforráshoz juthat idén a szállodaipar belföldről, a Széchenyi-pihenőkártya év végéig átjárhatóvá tett zsebeiből. Augusztusig szükség lesz a védettségi igazolványra a pluszszolgáltatások igénybevételéhez.

Az új forrás bőségét jól érzékelteti, hogy az OTP esetében a három zsebben – a szálláshelyi, a szabadidős és az éttermi alszámlán – lévő 160 milliárd forint majdnem hétszerese annak a 24 milliárdos éves forgalomnak, amelyet tavaly a pihenőkártyával fizető vendégek a szállodákban költöttek el - írja a Világgazdaság.

Vélhetően azoknak a többsége, akik utazni akarnak a nyáron, és részt venni különböző kulturális és szabadidős programokon, már megkapta az oltást, vagy ezután veszi fel, annak tudatában, hogy a kormány egyértelművé tette: augusztusig szükség lesz a védettségi igazolványra a pluszszolgáltatások igénybevételéhez.

Május elsejétől vált lehetővé a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak számára, hogy megszálljanak a kereskedelmi szálláshelyeken. Ehhez bejelentkezéskor kötelező a védettségi igazolvány és a személyazonosító okmányok bemutatása. A felelősség az ezek ellenőrzésére kötelezett szállodára hárul – mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke. Az első oltáskor kapott papírlapot nem fogadhatják el, vagyis aki utazást tervez, érdemes az első oltás időpontjától legalább 10-14 nappal későbbre foglalni, hogy ténylegesen kézhez vehesse a plasztikkártyát, amely a belépőt jelenti a szálláshelyekre, és számos egyéb helyre, például fürdőkbe, múzeumokba, színházakba is.

Mint Flesch Tamás elmondta, a szállodák egyelőre abban bíznak, hogy néhány héten belül, még májusban eléri a beoltottak száma a következő nyitási fokozathoz szükségeset. A védettségi igazolványon, pontosabban a nyájimmunitás kialakulásán múlik ugyanis az ágazat sorsa. Abban azonban a szállodaszövetségi elnök már most biztos, hogy az idei nyár rendkívül erős belföldi forgalmat, akár a tavalyit is meghaladó volumenű bevételt hoz majd.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?