22 °C Budapest
Csak álmodhatunk a vakcina-útlevélről: marad a negatív teszt és a védőruha?

Csak álmodhatunk a vakcina-útlevélről: marad a negatív teszt és a védőruha?

2021. január 9. 10:28

Európa légi forgalmában a tavaly áprilisihoz hasonló helyzet alakult ki, míg transzatlanti viszonylatban vannak ugyan járatok, de minimális töltöttséggel üzemelnek. Vírusvédelmi szempontból előnyös lenne, ha a jövőben csak azok utazhatnának, akik rendelkeznek oltási igazolással, de ezt Európában valószínűleg nem fogják bevezetni.

A repülőterek szinte mindenhol Európában szellemrepülőtérként üzemelnek - fogalmazott az InfoRádiónak Varga G. Gábor repülési szakértő, az Egek ura blog szerkesztője, aki azt is hozzátette: "összeszorul az ember szíve, amikor látja a terminálokat és az ott tetőtől talpig beöltözött embereket". Ugyanakkor a világ más pontjain némileg jobb a helyzet, így például Brazíliában, illetve Észak-Amerikában is, ahol nagyrészt működik a légi közlekedés a belföldi járatok esetében, betöltve ezzel infrastrukturális szerepét.

Európa-szerte ismét kialakult az a helyzet, ami tavaly áprilisban volt tapasztalható, minimális légi közlekedéssel - tette hozzá a szakértő. Arra a felvetésre, hogy válhat-e rendszerszintűvé az, amit Ausztrália nemzeti légitársasága bejelentett (csak azok a külföldiek utazhatnak járataival, akik bizonyítani tudják, hogy megkapták a koronavírus elleni vakcinát), Varga G. Gábor a következőket mondta: miután a légi közlekedés egy bizalomra épülő iparág, a vírushelyzet konszolidációját követően

azok számára, akik elsőként mernek majd repülni, a kiszámíthatóság lesz a legfontosabb, ezt kell majd megteremteni.

Mindezért a légitársaságokat tömörítő nemzetközi szervezet és az európai repterek szövetsége hónapok óta szorgalmazza, hogy az európai szabályozók és az államok alakítsanak ki egységes eljárásrendet a tesztelésre és az egyéb biztonsági előírásokra vonatozóan, amiben az érintettek egyelőre egyáltalán nem jeleskednek - jegyezte meg a repülési szakértő. Hozzátette: noha vírusvédelmi szempontból az lenne a leghatékonyabb intézkedés, ha a jövőben csak azok utazhatnának, akik rendelkeznek oltási igazolással, ezt Európában valószínűleg nem fogják bevezetni a légitársaságok.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?