Lebuktak a szállodák, hotelek: így csapnak be a csillagokkal

2020. október 27. 12:32

A hoteleken található csillagok jelentésére hívja fel a figyelmet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. A koronavírus-járvány hatására felértékelődtek a hazai szállodák szolgáltatásai, azonban sokan nem tudják, hogy egy hotel csakis objektív szempontok alapján viselhet hivatalosan csillagokat. A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Hotelstars-minősített szállodák garantáltan megbízható és kiszámítható szolgáltatást nyújtanak, ezért érdemes tudatosan választani.

A valódi minőséget érdemes keresni, és megfelelő tájékozódás után szállodát választani - hívja fel a figyelmet edukációs kampányában a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. A koronavírus-járvány miatt Magyarországon is felértékelődött a hazai turizmus jelentősége, a szervezet pedig hangsúlyozza, a tudatos hotelválasztásnak az itthoni kikapcsolódás során is fontos szerepe van.

A Hotelstars Nemzeti Szálloda Védjegy azonos követelményrendszeren alapuló egységes minőséget biztosít a nemzetközi Hotelstars Union-hoz csatlakozott országok szállodáiban, így a belföldi utazás kiszámíthatóbb és kényelmesebb lesz. A szigorú minősítési rendszer garanciát jelent arra, hogy a minősített szálloda megfelel az adott kategória szempontjainak, így pl. egy 5*-os szálloda nem csak papíron vagy az ára alapján 5*-os. A Hotelstars rendszer 5 évente megújul, ezáltal folyamatosan alkalmazkodik a vendégek elvárásaihoz, továbbá időről időre szakértők ellenőrzik a szállodák színvonalát.

Jelenleg a magyarországi szállodai kapacitás mintegy 60 százaléka minősített.

A Hotelstars Union követelményeit jelenleg az Európai Unió 17 országában használják, ezekben az országokban mindenütt ugyanazt nyújtja a három-, négy- vagy ötcsillagos hotel a vendégeknek. A rendszer 270 feltétel (termék és szolgáltatás) teljesítésén alapszik, ezért a Hotelstars-logó garanciát jelent arra, hogy az adott szálloda jogosan használja a minőséget jelző Hotelstars-csillagot.

Flesch Tamás az MSZÉSZ elnöke elmondta, hogy a szállodák minősítése nem kötelező, azonban ha a vendégek Hotelstars-csillagokkal rendelkező szállodát választanak, akkor biztosak lehetnek benne, hogy a kategóriától elvárt minőséget kapják.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem