18 °C Budapest
Szégyen: sok magyar szállodában még rendes internet sincs

Szégyen: sok magyar szállodában még rendes internet sincs

MTI
2020. augusztus 28. 21:02

A magyarok háromnegyede nyaraláskor is ragaszkodik a jó minőségű internethez, 38 százalékuknál pedig szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat - közölte a Szallas.hu.

A Magyar Telekom megbízása alapján készített online kutatás 3731 válaszból készült 2020. augusztus 3. és 5. között, és azt vizsgálta, mennyire befolyásolja az embereket a szálláshely kiválasztásakor a helyi internetelérés. A megkérdezettek 77 százaléka válaszolta, hogy számára fontos a kiválasztott szálláshelyen a jó minőségű internet, 52 százalékuk pedig a netelérést döntő szempontnak tartotta. A felmérésből kiderült azt is, hogy

a szálláskeresők mintegy 43 százaléka tapasztalta korábbi belföldi utazásai során, hogy a szálláson eléggé gyenge minőségű volt az internet, akadozott, vagy csak bizonyos helyeken működött.

A közleményben Pardi Dorina, a Szallas.hu Zrt. senior brand marketing managere elmondta, az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett az igény a vezeték nélküli internet szolgáltatással ellátott szálláshelyek iránt, 2018-ról 2020-ra több mint 71 százalékkal nőtt azon felhasználók száma, akik kifejezetten wifis szállást kerestek az oldalon a szűrőfeltételek beállításával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?