5 °C Budapest

Szégyen: sok magyar szállodában még rendes internet sincs

MTI
2020. augusztus 28. 21:02

A magyarok háromnegyede nyaraláskor is ragaszkodik a jó minőségű internethez, 38 százalékuknál pedig szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat - közölte a Szallas.hu.

A Magyar Telekom megbízása alapján készített online kutatás 3731 válaszból készült 2020. augusztus 3. és 5. között, és azt vizsgálta, mennyire befolyásolja az embereket a szálláshely kiválasztásakor a helyi internetelérés. A megkérdezettek 77 százaléka válaszolta, hogy számára fontos a kiválasztott szálláshelyen a jó minőségű internet, 52 százalékuk pedig a netelérést döntő szempontnak tartotta. A felmérésből kiderült azt is, hogy

a szálláskeresők mintegy 43 százaléka tapasztalta korábbi belföldi utazásai során, hogy a szálláson eléggé gyenge minőségű volt az internet, akadozott, vagy csak bizonyos helyeken működött.

A közleményben Pardi Dorina, a Szallas.hu Zrt. senior brand marketing managere elmondta, az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett az igény a vezeték nélküli internet szolgáltatással ellátott szálláshelyek iránt, 2018-ról 2020-ra több mint 71 százalékkal nőtt azon felhasználók száma, akik kifejezetten wifis szállást kerestek az oldalon a szűrőfeltételek beállításával.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem