Érvényben a másodfokú riasztás: ránk fog szakadni az ég délután

MTI
2020. augusztus 11. 13:01

A felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki több dunántúli járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden dél körül. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

A nap folyamán Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében adhatnak ki további másodfokú riasztásokat. A fővárosban Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében szintén a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: kedden a Dunántúlon, illetve a középső tájakon több helyen várható zivatar. A zivatarokhoz helyenként elsősorban felhőszakadás, néhol viharos (60-70, egy-egy helyen 70-90 kilométer/órás) szél és jégeső társulhat. A lassan áthelyeződő csapadékgócokból lokálisan rövid idő alatt 20-50 milliméter, kiemelten északnyugaton, az Alpokalján, az éjszakai, szerda hajnali órákban leginkább délnyugaton (Zalában és a környező térségekben) néhol 50-60 milliméter feletti csapadék hullhat.

Kiemelték azt is, hogy kedden a napi középhőmérséklet főként a déli országrészben, az Alföldön, illetve városi környezetben elérheti a 25 Celsius-fokot.  A hőmérséklet délután 28-32, késő este 20-25 fok között alakul. A hőség miatt Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem