Riasztást adtak ki: brutális monszuneső tarolja le ezeket a megyéket

2020. július 23. 13:31

Több megyében másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt csütörtök délben az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternyinél több csapadék hullhat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megye számos járására adták a másodfokú riasztást. Budapestre és Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetés adtak ki.

Emellett az egész országban a zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: labilis légtömeg van az ország felett. Jellemzően a déli, délnyugati megyékben és a középső országrészben lehetnek elszórtan zivatarok, de kevesebb helyen más országrészekben (északnyugat, északkelet) is várható zivatar. A nyugatról kelet felé áthelyeződő csapadékgócokból helyenként rövid idő alatt 20-40 milliméternyi csapadék hullhat. A délutáni, esti órákban az ország déli felében egy-egy intenzív zivatar is valószínű, azokhoz lokálisan 40-50 milliméternyi csapadék, óránkénti 70-85 kilométeres szélroham és jégeső is társulhat.

Pénteken főként a nap második felében nyugat felől érkezik egy csapadéktömb, amelyből főképp a Dunántúlon - estétől már a középső országrészben is - várható akár intenzív zivatar, felhőszakadás is. A fő kísérőjelenség a felhőszakadás lesz. Helyenként rövid időn belül akár 50 milliméternyinél több eső is összegyűlhet. Hozzátették:

a zivatarokat viharos széllökések, jégeső is kísérheti.

Mindeközben az előrejelzés szerint csütörtökön a hőmérséklet csúcsértéke 26 és 31 Celsius-fok között alakul, késő estére 17 és 23 fok közé hűlhet le a levegő. Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

További időjárás hírek, friss előrejelzés ITT!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem