13 °C Budapest

Kedd reggeli túlélőcsomag: időjárás, hírek, árfolyamok, névnap (2020. július 7.)

2020. július 7. 07:45

Nem akarsz lemaradni a közelmúlt fontos híreiről, az aktuális akciókról, árfolyamokról? Nem tudod, hogy ma a napszemüveged vagy a kesztyűd dobd be a táskádba? Mutatjuk, mire érdemes számítani a mai napon, 2020. július 7.

Névnap

Apollónia

Friss hírek

Deviza árfolyam

EUR: 352.20 Ft
USD: 311.37 Ft
CHF: 330.29 Ft
GBP: 389.29 Ft

Befektetés, tőzsde

BUX Index: 36489.42
OTP: 11210 Ft
MOL: 1859 Ft
RICHTER: 6820 Ft

Országos középtávú előrejelzés

Július 7. kedd: Északnyugat, nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. Délelőtt a Dunántúlon, kora délutánig aztán keletebbre is megszűnik a tartós csapadék, de a keleti tájakon az esti órákig futó zápor néhol még kialakulhat. Az északnyugati, északi szél több helyen lesz erős, majd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Július 8. szerda: Délnyugaton, délen csak kevés felhő zavarja a napsütést, északkeleten, északon erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható. Csapadék nem lesz. Északon megélénkülhet a délnyugati, nyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

Július 9. csütörtök: Nagyrészt napos időre számíthatunk, délen a kevesebb gomoly- és fátyolfelhővel, de az északi, északkeleti határvidéken lehetnek tartósabban felhős tájak is. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27, 32 fok között várható, az északkeleti, északi határvidéken lehet egy-két fokkal hűvösebb.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató

Kedvezően alakulnak a közlekedés meteorológiai feltételei, ma és holnap is száraz utakon autózhatunk. Hétfőn este hidegfront érkezik, ekkor elsősorban az északi és északnyugati tájakon számíthatunk csapadékra, ezáltal nedves útszakaszokra.

Orvosmeteorológiai előrejelzés

Erős hidegfronti hatás várható. Fejfájás, migrén, koncentráció-zavar jelentkezhet.

Akciók

Ugye te is szívesebben vásárolsz be akciósan friss csirkemellből, idényzöldségekből, tojásból, tejből? Szeretnéd tudni, melyik boltban kapod meg féláron a sertéskarajt? Lapozz bele a Pénzcentrumon a Spar, Interspar, Tesco, Auchan, Lidl, Aldi és a Diego akciós újságjaiba! Ha nem szeretnél lemaradni az akciókról, kattints!

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem