2020. augusztus 15. szombat Mária

Ezek a legjobb befektetések kishalaknak: mutatjuk, hogyan válassz közülük


Van egy befektetési termékcsalád, mely Warren Buffett befektetési guru szerint a legjobb hosszú távra, kisbefektetőknek, ám Magyarországon, mégis csak kevesek ismerik. 10-15 év viszonylatában az egyszerű, indexkövető alapok jobb hozamokat érnek el, mint altívan kezelt társaik, miközben éves költségük töredéke azokénak. Mutatjuk, melyiket érdmes választani.

Warren Buffett szerint a legjobb hosszú távú befektetés kisbefektetőknek az úgynevezett indexkövető, passzív befektetési alap, amely egyszerűen lemásol egy adott tőzsdeindexet, megveszi az abban lévő részvényeket, olyan arányban, ahogy azek a tőzsdeindexben szereplenek. Ezzel szemben a Magyarországon, a bankfióban elérhető befektetési alapok javarészt aktívan kezeltek, ahol az alapkezelő ad és vesz, megpróbálja a maximumot kihozni a hullámzó árfolyamokból.

A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy hosszú távon, 10-15 év viszonylatában az egyszerű, indexkövető alapok jobb hozamokat érnek el, mint altívan kezelt társaik, miközben éves költségük töredéke azokénak. Az elmúlt 10 évben, június 30-ig az amerikai S&P500 tőzsdeindex éves átlagos hozama 13% volt. Ezen időszak alatt, ezt az eredményt überelni például egyetlen magyarországi részvényekbe fektető befektetési alap sem tudta.

Mi ez az Etf, és hogyan tudsz választani közülük? Részletek a videóban:


KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.