11 °C Budapest
Felszámolja a főváros a zughoteleket: mutatjuk, hol a legdurvább a helyzet

Felszámolja a főváros a zughoteleket: mutatjuk, hol a legdurvább a helyzet

2020. február 18. 09:02

Újabb nem bejelentett, magyarán illegálisan működő szálláshelyek miatt indít eljárásokat ezúttal a belvárosi önkormányzat. A nem regisztrált szálláshelyeket a hivatal eljárás alá vonta, melyek vége jó eséllyel legalább pénzbüntetés lehet.

Összesen tizennégy olyan szálláshelyet talált korábban az V. kerületben a 24.hu, amelyek bár a booking.com-on hirdették magukat, a belvárosi regisztrált szálláshelyek közt nem volt nyomuk. A szálláskereső oldalon közölt címet beütve a kerület hivatalos (online is elérhető) adatbázisába találtak nem regisztrált szálláshelyet az Aulich, a Falk Miksa, a Vigyázó Ferenc, a Kálmán Imre, a Sas, a Szemere, a Képíró és a Henszlmann Imre utcában, a Fővám téren, valamint többet is a Belgrád rakparton. Korábban illegális, nem bejelentett címekre bukkantak a VI. és a VIII. kerületben is, de azok sűrűsége nem összehasonlítható a Belvároséval. 

A kigyűjtött címeket elküldték a belvárosi hivatalnak, melyre ez a válasz érkezett: "az Önkormányzat munkatársai ellenőrizték az összes Ön által megjelölt címet, és egyik szálláshely sem volt regisztrálva, így azokat eljárás alá vontuk." Az eljárás helyszíni ellenőrzést jelent, ennek a vége pénzbüntetés és a szálláshely betiltása is lehet. Az esetekkel kapcsolatban azonban további tájékoztatást "személyiségi jogokra és a kapcsolódó jogszabályokra" hivatkozva nem adott a hivatal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?