8 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2019.12.24)

2019. december 24. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most kedden (2019.12.24).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most kedden (2019.12.24).

36 órás előrejelzés

Kedden napközben keleten készülhetünk még többfelé esőre, nyugat felől viszont egyre több helyen felszakadozik a felhőzet és süt ki a nap. Késő délutántól növekedhet meg újra nyugat felől a felhőzet, a Dunántúlon este ismét kialakulhat gyenge eső, zápor. Erős, viharos marad az északnyugati szél. Hajnalban 2-7 fok, délután 5-11 fokot mérhetünk.

Karácsony első napján a felhőátvonulások mellett elszórtan alakulhatnak ki záporok. Az északi hegyvidékeken a hajnali és esti órákban akár hózápor is előfordulhat. Középen és nyugaton erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban -3, +5, napközben 5-10 fok valószínű.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Kedden napközben a Dunától keletre kell még esőtől vizes, csúszós utakra számítani. Az északnyugati szél sokfelé megerősödhet, a Dunántúlon viharos lökésekre továbbra is készülni kell, melyek jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. A szeles, változékony időben figyelmetlenebbek, frusztráltabbak lehetünk az utakon, vezessünk óvatosan, tartsunk nagyobb követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Kedden megszűnik a fronthatás, a szeles idő miatt azonban még sokan tapasztalhatnak kellemetlenségeket. Az erős, viharos szél hatására görcsös fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, valamint alvászavarok is kialakulhatnak. A kialvatlanság miatt napközben fáradékonyabb lehet és a figyelme, valamint a munkavégző képessége is lecsökken. Egyeseknél izomgörcsök, keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is előfordulhat. Csökken a hő- és komfortérzet, nagy lesz a megfázásveszély. Öltözzünk melegen, rétegesen, és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Hójelentés

Többnyire eső fog esni. A napokban átvonuló csapadék az esti, hajnali órákban hegycsúcsainkon átmenetileg havazásba válthat, máshol eső lesz jellemző.

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem