18 °C Budapest
Új járműveket szerez be a BKV: ilyen hajók járnak majd a Dunán

Új járműveket szerez be a BKV: ilyen hajók járnak majd a Dunán

2019. szeptember 25. 08:30

Modern és akadálymentes, a jelenlegieknél nagyobb kapacitású, korszerű tervezési elvek szerint készülő új hajók beszerzését tervezi a BKV: a fejlesztést az indokolja, hogy a Duna fővárosi szakaszán közlekedő BKV-hajók átlagéletkora 41 év.

A közlekedési vállalat új hajók beszerzését tervezi a közeljövőben - tudta meg a Világgazdaság a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs osztályától. A BKK-nál hangsúlyozták, hogy a menetrend szerint közlekedő vízi járműveik főgépei jó állapotban vannak, azokat az utóbbi években cserélték le újabbakra és erősebbekre.

A hajók kihasználtsága jó, évente átlagosan 300 ezren utaznak a BKK hajóival, ebből mintegy 60 millió forint bevétele származik a társaságnak. A hétvégéken eladott jegyek darabszáma általában mintegy 90 százalékkal haladja meg a munkanapokon eladottakét.

A hajójáratok igénybevételének mértéke nagyban függ az időjárástól, jelentős eltérés tapasztalható az utasszámokban akár egyik napról a másikra is

- közölték. A dunai hajójáratokon legutóbb márciusban és augusztusban végeztek utasszámlálást egy-egy munkanapon, illetve hét végén. A hozzávetőleges napi utasszám a tavaszi hónapban munkanapon 800, hét végén 2000 körül alakult. A nyár végére ez az érték jóval magasabbra nőtt, munkanapon 2300-an utaztak hajóval, hétvégén hozzávetőleg 3 ezren.

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18