16 °C Budapest
Ezek az ország legveszélyesebb útjai: burtálsok itt a karambol

Ezek az ország legveszélyesebb útjai: burtálsok itt a karambol

2019. augusztus 27. 08:14

Az országos baleseti statisztikai adatok szerint 2019 első negyedévében a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma 3,5 százalékkal csökkent, azonban néhány megyében nem ez a tendencia figyelhető meg. A régiókat vizsgálva a legjobb adatokat az Észak-Alföld produkálja, míg a legrosszabbakat a közép-magyarországi térség - írja a HelloVidék.

Az országos baleseti statisztikai adatok szerint az idei év első negyedévében összesen 3063 közúti közlekedési baleset történt az országban, 32-vel több, mint az előző esztendő ugyanezen időszakában. A megyéket vizsgálva a legtöbb baleset tavaly Pest és Hajdú-Bihar megyében volt (339 és 212), idén viszont Pest mellé "felzárkózott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is (360 és 165 eset). A legkevesebb közlekedési baleset tavaly Nógrád megyében történt, szám szerint 50, amely idén is megőrizte ezt az elsőségét 56 esettel (ez csak kettővel jobb, mint a tolnai 58 közlekedési baleset).

Az utóbbi időben megnőtt a tehergépkocsi forgalom, főként román kamionok miatt. A statisztikákból világosan látszik, hogy körülbelül minden tizedik közlekedési balesetet tehergépkocsi okozza. A legtöbb közlekedési baleset a délutáni órákban, 12 és 18 óra között történik, de a délelőtt 7-12 óra igen kritikus, amikor leginkább a reggeli időszakban magas az esetek száma. Ezeket az adatokat folyamatosan monitorozzuk, és a baleseti helyszínekre, illetve jellemző napszakokra is igyekszünk dinamikusan reagálni: elsősorban több ellenőrzéssel és megelőzéssel

- magyarázta a lapnak Horváth Zoltán, a Barcsi Rendőrkapitányság közlekedésbiztonsági osztályvezetője. A halálos balesetek száma országosan 21,6 százalékkal csökkent, Borsod-Abaúj-Zemplémben viszont az elmúlt év azonos időszakához képest 4 esettel több halálos kimenetelű baleset következett be. Hajdú-Biharban a tavalyi első negyedévi 15 halálos kimenetelű balesettel szemben 9-el csökkent az esetek száma. A legveszélyesebb magyar utakról további részleteket a HelloVidék cikkében találsz!

NEKED AJÁNLJUK
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?