24 °C Budapest
Csalók húzzák le a budapesti közlekedőket: pofon egyszerű a trükk, mégis működik

Csalók húzzák le a budapesti közlekedőket: pofon egyszerű a trükk, mégis működik

2019. július 25. 09:00

Nem túl bonyolult megbabrálni a BKK jegyautomatáit, hogy azok se pénzt, se jegyet ne adjanak ki. A csalók az így megszerzett jegyeket eladják a gyanútlan áldozatoknak, a bérleteket pedig visszaváltják a jegypénztárakban.

Rejtett kamerás felvételekkel mutatta be az RTL Híradó, hogy nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy valaki úgy megpiszkálja a BKK jegyautomatáit, hogy azok ne adjanak ki jegyet, és a pénzt is elnyeljék.

Maga a trükk sem túl bonyolult : a csalók egyszerűen leragasztják a nyílásokat, így a következő vásárlók hiába fizetnek, a jegyet, visszajárót nem adja ki az automata.

A híradó munkatársa fel is figyelt egy ilyen jelenségre. Ezután maga a csaló lépett oda hozzá, és jegyeket kínált neki eladásra. Amikor rákérdezett, ő honnan vette azokat, a férfi azt mondta: a cég adta, ahol dolgozik.

A műsorban elhangzott, mindennapos, hogy a forgalmas helyeken lévő automatákat meghekkelik, az így megszerzett jegyeket pedig gyanútlan külföldieknek értékesítik, a több ezer forintos, ellopott bérleteket pedig visszaváltják a BKK pénztáraiban. A stáb a Hősök terén is forgatott, ott messziről kiszúrtak egy embert, aki sokáig babrált egy automatával.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Közlekedő Tömeg egyesület szerint nagyjából 20-30 ember fosztogatja rendszeresen az automatákat, és így az utasokat - emellett a jegyeket is gyakran hamisítják a csalók. A rendőrség azt közölte, hogy amennyiben a BKK-tól feljelentés érkezik, rongálás vagy lopás miatt eljárást indítanak. Az RTL kereste az ügyben a közlekedési céget is, de ők az adásig nem válaszoltak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?