21 °C Budapest

Itt a legolcsóbb a tengerparti nyaralás: 200 forint a kávé, 500 a sör, 700 egy ebéd

2019. július 6. 13:01

Egyre több magyar utazik nyaranként külföldre, nagy részük a tenger mellett piheni ki a fáradalmait - ez pedig nem olcsó mulatság. Van azonban egy ország, ahol gyönyörű a part és az árak sincsenek elszállva, még a balatonhoz képest is olcsóbban ehetünk, ihatunk. Igaz nincs a szomszédban, de megéri egy kicsivel keletebbre menni. 

A KSH adatai szerint a magyarok egyre többet utaznak külföldre, 31 százalék minden évben megfordul szabadidős céllal egy másik országban, ezen belül az utazók több mint fele választ tengerparti országot - derült ki a Groupama felméréséből. Nem meglepő azonban, hogy a magyarok takarékosan utaznak: 61 százalékuk a külföldi utazásukra szánt éves keretösszeget igyekszik személyenként 100 ezer forint alatt tartani.

Ez néha kifejezetten nehéz, kivéve akkor, ha megtaláljuk Európa legolcsóbb tengerpartját. Ami ugyan nincs olyan közel, mint az Isztria, de azért nem lehetetlen eljutni oda. Habár talán Bulgária nem szerepel az utazási bakancslistád legelején, ám a brit Post Office szerint érdemes lenne számításba venni. 9, tipikusnak mondható szabadidős árucikk - egy csésze kávé, egy üveg helyi sör, Coca Cola, egy üveg bor, egy üveg víz, naptej, rovarirtó, kétfogásos ebéd két személyre és egy háromfogásos vacsora két személyre egy üveg borral - árát vették alapul: ezen termékek és szolgáltatások összesítésével határozták meg, hogy mennyibe kerül a nyaralás Európa egy-egy tengerparti üdülőhelyén.

A weboldal ezután az év legköltséghatékonyabb utazási pontjának Bulgáriát nevezte. És nem csak az üdülőhelyen található árucikkek olcsók, de rengeteg látnivaló is: a gyönyörű strandoktól egészen a vidámparkokig szinte minden megtalálható az országban. 

És tényleg!

Nemrég egyik olvasónk küldött fényképeket a Pénzcentrumnak a török határhoz közeli Ahtopol tengerpartjáról, ahonnan pár napja érkeztek meg. A képek tanúsága szerint valóban hihetetlenül alacsony árakkal találkozott. Az árak bolgár levában vannak feltüntetve, ami mai árfolyamon számolva 164,8 forintnak felel meg.

Ezek szerint egy kávé a tengerparton 300 forint de talált egy leváért, azaz 165 forintért is, a kapucsínó 330 forint, egy kis üveges kóla 250 forint, a fél literes ásványvíz szintén 250 forint, fél liter sör 500 forintba kerül.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még délebbre egy étteremben egy presszókávé 200 forint, a kis üveges kóla 280, egy csirkés saláta 820 forint, egy tál kagyló ezer forint, főételeket 6 és 12 leva között választhatunk, aza 1000-2000 forintnál nem fogunk többet fizetni érte. 

Olvasónk szerin egy 6 fős társaság, 4 felnőtt és két gyerek) egy vacsoráért 6 ezer forintnak megfelelő levát fizetett maximum a bolgár tengerparti éttermekben, úgy, hogy ebben az italok is benne voltak.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm