Itt a legolcsóbb a tengerparti nyaralás: 200 forint a kávé, 500 a sör, 700 egy ebéd

Itt a legolcsóbb a tengerparti nyaralás: 200 forint a kávé, 500 a sör, 700 egy ebéd

2019. július 6. 13:01

Egyre több magyar utazik nyaranként külföldre, nagy részük a tenger mellett piheni ki a fáradalmait - ez pedig nem olcsó mulatság. Van azonban egy ország, ahol gyönyörű a part és az árak sincsenek elszállva, még a balatonhoz képest is olcsóbban ehetünk, ihatunk. Igaz nincs a szomszédban, de megéri egy kicsivel keletebbre menni. 

A KSH adatai szerint a magyarok egyre többet utaznak külföldre, 31 százalék minden évben megfordul szabadidős céllal egy másik országban, ezen belül az utazók több mint fele választ tengerparti országot - derült ki a Groupama felméréséből. Nem meglepő azonban, hogy a magyarok takarékosan utaznak: 61 százalékuk a külföldi utazásukra szánt éves keretösszeget igyekszik személyenként 100 ezer forint alatt tartani.

Ez néha kifejezetten nehéz, kivéve akkor, ha megtaláljuk Európa legolcsóbb tengerpartját. Ami ugyan nincs olyan közel, mint az Isztria, de azért nem lehetetlen eljutni oda. Habár talán Bulgária nem szerepel az utazási bakancslistád legelején, ám a brit Post Office szerint érdemes lenne számításba venni. 9, tipikusnak mondható szabadidős árucikk - egy csésze kávé, egy üveg helyi sör, Coca Cola, egy üveg bor, egy üveg víz, naptej, rovarirtó, kétfogásos ebéd két személyre és egy háromfogásos vacsora két személyre egy üveg borral - árát vették alapul: ezen termékek és szolgáltatások összesítésével határozták meg, hogy mennyibe kerül a nyaralás Európa egy-egy tengerparti üdülőhelyén.

A weboldal ezután az év legköltséghatékonyabb utazási pontjának Bulgáriát nevezte. És nem csak az üdülőhelyen található árucikkek olcsók, de rengeteg látnivaló is: a gyönyörű strandoktól egészen a vidámparkokig szinte minden megtalálható az országban. 

És tényleg!

Nemrég egyik olvasónk küldött fényképeket a Pénzcentrumnak a török határhoz közeli Ahtopol tengerpartjáról, ahonnan pár napja érkeztek meg. A képek tanúsága szerint valóban hihetetlenül alacsony árakkal találkozott. Az árak bolgár levában vannak feltüntetve, ami mai árfolyamon számolva 164,8 forintnak felel meg.

Ezek szerint egy kávé a tengerparton 300 forint de talált egy leváért, azaz 165 forintért is, a kapucsínó 330 forint, egy kis üveges kóla 250 forint, a fél literes ásványvíz szintén 250 forint, fél liter sör 500 forintba kerül.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még délebbre egy étteremben egy presszókávé 200 forint, a kis üveges kóla 280, egy csirkés saláta 820 forint, egy tál kagyló ezer forint, főételeket 6 és 12 leva között választhatunk, aza 1000-2000 forintnál nem fogunk többet fizetni érte. 

Olvasónk szerin egy 6 fős társaság, 4 felnőtt és két gyerek) egy vacsoráért 6 ezer forintnak megfelelő levát fizetett maximum a bolgár tengerparti éttermekben, úgy, hogy ebben az italok is benne voltak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
EZT OLVASTAD MÁR?