Megszereztük a MÁV étkezőkocsik étlapját: 1290 a hamburger, 490 a sör, 200 a kávé

Megszereztük a MÁV étkezőkocsik étlapját: 1290 a hamburger, 490 a sör, 200 a kávé

2019. június 1. 16:17

Június közepétől tesztjelleggel újra étkezőkocsis vonatok járják az országot, pontosabban csak a Balatonhoz mennek, de kitudja hová fut ki a dolog. A bejelentés alig néhány napja történt, de akkor a választékról nem sok szó esett, most azonban a Pénzcentrum megtalálta a MÁV étlapját a vállalat hivatalos Facebook oldalán, ami első ránézésre kellemes meglepetés. Elég nagy a sörválaszték, az árak egyáltalán nem magasak, bár az adagokról egyelőre nem sokat tudni. Ellenben például egy eszpresszó 200 forintba kerül, míg egy hamburger menü, amihez nem üdítő, hanem sör jár 1 890-be. De van itt Somlói galuska, pálinka, szendvics, de még zöldborsós csirke is.

Alig néhány napja mi is beszámoltunk arról a hírről, hogy a MÁV hosszú kihagyás utána újra, igaz csak tesztjelleggel, étkezőkocsikat iktat a belföldi vonatközlekedésbe (is). Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója egy interjúban így fogalmazott:

június közepétől a nyár végéig, tesztjelleggel újra közlekednek étkezőkocsik, amelyek a belföldi vonatforgalomból egy ideje hiányoztak. Naponta 16 Balaton expresszen vásárolhatnak streetfood jellegű ételeket és italokat az utasok, lesz csapolt sör és hamburger is.

A hírrel kapcsolatos közleményében a MÁV azt írta, céljuk, hogy az utasok érezhető javulást tapasztaljanak a belföldi forgalomban nyújtott szolgáltatások terén. 

Van itt minden

Bár a MÁV saját közleménye nagyon nem merült el a részletekben, csupán annyit írtak, hogy lesz sör és hamburger, ez messze nem minden. A hivatalos Facebook oldalukon közzétett étlap szerint ugyanis a választék a következők szerint van csoportosítva:

 • szendvicsek
 • saláták
 • levesek
 • főételek (itt kap helyet például a hamburger, amit stílusosan START Burgernek neveztek el)
 • választható szószok
 • menü ajánlat (hamburger, sült krumpli, csapolt sör)
 • desszertek
 • ásványvíz
 • energiaital 
 • üdítőitalok
 • sörök (főételek után legnagyobb választék)
 • borok
 • párlatok 
 • forró italok

Mindezek alapján az már látszik, hogy a kínálatra minden bizonnyal nem lesz panasz, sőt. De akkor lássuk is, mi mennyibe kerül. (Teljes képernyő eléréséhez kattints a 'Click to view in full screen'-re)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Szendvicseket és salátákat 950 és 1 690 forint között vásárolhatunk a balatoni vonatokon, de aki például enne egy sajtkrémlevest vagy paradicsomlevest annak csupán 350 forintot kell kifizetnie. A főételek is elég változatosak, van például zöldborsós csirke rizzsel, de zöldséges lencseragu is egyaránt 1 390 forintért. A főételek között találjuk meg a START burgert is, amiben 16 dekás húspogácsa bújik meg 1 290 forintért. Viszont a hamburgert menüben is kérhetjük, amiben maga a hamburger, egy 20 dekás sült krumpli, illetve nem ám valamiféle üdítőital, hanem csapolt sör kapott helyet összesen 1 890 forintért. Szósz ez alapján a dokumentum szerint nem jár a menühöz, és arra sem tér ki a dolog, hogy ha mondjuk a gyerek enne egy menüt, akkor neki kérhetjük-e üdítővel azt vagy akkor apának vagy anyának kell azt meginnia. 

Desszertek közül is válogathatunk, van Somlói és Epres sajttorta egyaránt 750-ért. Egy félliteres ásványvíz 250, egy energiaital 290, a kóla és a rostos üdítő pedig 390 forintba kerül majd. Ahogy azt korábban írtuk a főételek után a söröknél érhető el a legnagyobb választék, és itt tényleg van is miből választani. Van csapolt sör 390 forintért, nagyüzemi felsőerjesztésű alek 490-ért, craft sör 990-ér, búzasör 690-ért, illetve alkoholmentes és ízesített egyaránt 490-ért. 

A sör mellett persze lesznek borok is, igaz csak háromféle, amik mind ugyannyiba, 0,19 literenként 790 forintba fognak kerülni. Aki pedig rövidezni is egy kicsit, az egy feles páleszt beverhet 1 190-ért, Unikumot 1 490-ért, de akár vodkát is 1 190-ért. Egy presszókávé viszont csak 200 forintba fog kerülni, míg egy Cappuccino 300-ba, egy tea pedig szintén ugyanennyibe. Aki pedig nassolna inkább, az vehet magának 950-ért nachost mártogatóssal, csipszet 490-ért, de akár pisztáciát is 750 forintért (a kiszerelések nagyságáról nem ír az étlap).

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?