22 °C Budapest
Itt a bejelentés: gyökeresen megváltozik a tömegközlekedés Magyarországon

Itt a bejelentés: gyökeresen megváltozik a tömegközlekedés Magyarországon

2019. május 10. 08:29

2021-től magáncégeket is bevonnának a magyarországi közösségi közlekedésbe. Az illetékes helyettes államtitkár szerint a rendszeren már dolgoznak, keresik az új szereplőket is.

Uniós kötelezettség Magyarország számára a piacnyitás a tömegközlekedés terén, ezt kötné össze a kormány egy hatékonysági fejlesztéssel - mondta el az InfoRádióban Érsek István, a közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Szeretnénk, ha olyan rendszer alakulna ki, amely élhető környezetet tesz lehetővé. Ennek kialakítása során elsődleges szempont az, hogy a rendszert egy egységként tekintsük, beleértve a kötött pályás és a buszos személyszállítás integrált működését

- fogalmazott Érsek István. Arról is beszélt, hogy az informatikai egységesítés 2020. december 31-ével zárul le, ezzel párhuzamosan zajlik a piacnyitás előkészítése, a pályáztatások előkészítése.

Az egész rendszer átalakul

A piacnyitás részleteiről szólva Érsek István elmondta, nem csökkenhet az utasok biztonsága és kényelme a teljesen átalakított, rugalmas rendszerben, amelyben a Volán- és a MÁV-szolgáltatókon kívül más cégek számára is lehetővé válik a közösségi személyszállítás.

Kormányzati döntés alapján egy hét nagy-, illetve hét kis régiót tartalmazó modell előkészítése zajlik, ezzel kapcsolatban dolgoznak az egységes jegyrendszer bevezetésén, a menetrendek átalakításán is

- tette hozzá. Az új szisztémának már idén is láthatók lesznek részeredményei, de az érdemi munkát 2020-ban végzik el, és 2021 januárjától a mostani elképzelések szerint egy, a maitól gyökeresen eltérő közlekedési rendszerrel találkozhatnak majd az utasok.

NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?