14 °C Budapest

Ezeket a sípályákat látogatta a legtöbb magyar: itt a toplista

2019. február 28. 20:30

Lassan vége a síelési szezonnak, persze akik egy szál farmerban, vastag kabát nélkül szeretnek lesiklani a hóágyúzott lejtőkön, azoknak még a március is a szezon része lehet. Vagy messzebbre kell utazni és akkor garantáltan találunk havat, csípős hideget. Egy friss kutatás adataiból kiderült, hogy a síelés szerelmesei nem szeretnek messzire utazni, inkább a szomszédos országok pályáit látogatják.

Magyarországon körülbelül félmillióan síelnek, ami nem tűnik alacsony számnak, ám ez a lakosság mindössze 5 százalékát jelenti. A szlovákok, szlovének, csehek közel 20 százaléka síel, nem is beszélve Ausztriáról, ahol minden harmadik ember aktívan űzi ezt a sportot. Korábbi felmérések szerint a Bónusz Brigádra látogatók jelentős része, 73 százaléka utazásokat, kirándulásokat keres az oldal kínálatában: így aztán decemberben és januárban hagyományosan óriási az érdeklődés az oldalon a síterepek és a kedvezményes ajánlatok iránt - derült ki a társaság közleményéből.

A bónuszokat jellemzően február végéig be is váltják az utazók, a legnépszerűbb időszak a síelésre a teljes január. Mivel sokan családostul síelnek és a legtöbb iskolában már van síszünet - ám nem egységes időpontban - így heteken át tart a síelés főszezonja. A GKI Digital és a Bónusz Brigád friss, év eleji kutatásából az derült ki, 2019-ben a válaszadók 65 százaléka többször is el szeretne utazni valahová - vannak, akik már utazással kezdték az újévet. A kutatásból az is kiderült, hogy a válaszadók 5 százaléka tervez idén síelést, ez a szám egybecseng a hazai síelők arányával is. 

2019 top helyei

A legtöbben 3-4 napra utaznak el síelni, idén a legnépszerűbb úti célok az osztrák Semmering és a szlovákiai Chopok és Donovaly voltak. A legnépszerűbb ajánlatokhoz jellemzően kiegészítő programokat is csomagoltak a szervezők: Ausztriában csokigyár látogatást, Szlovákiában szauna használatot kaptak a síelők. A legkeresettebbek a buszos utazások voltak, a legtöbben az utazásnak ezt a módját választották az adatok szerint.

Az elmúlt évek legjobbjai

Tavaly népszerűek voltak azok az egynapos utazások, melyek Semmeringre vagy Donovaly-ba vitték a síelni vágyókat. Ezekhez több élmény is kapcsolódott a síelés mellett: kutyaszánozás vagy épp snowboardozás. Emellett belföldi, wellnessel egybekötött visegrádi síelős hétvégén vettek részt a legtöbben az előző szezonban. A wellness szállás jól kiegészíti a síelős programokat, egy karintiai 5 napos wellness-pihenés tavaly a legkeresettebb utazások közé került 2018 januárjában. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

2017-ben egy egynapos és egy 3-4 napos ausztriai wellness-el egybekötött síelési ajánlat volt a legkedveltebb, ezeket választottál a legtöbben a Bónusz Brigád síelni vágyó vásárlói közül. Az egyre növekvő vásárlási kedv azt jelzi, hogy a magyarok szeretnek utazni, mégpedig többször is egyszer egy évben.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm