Kitálalt hazánkban a BMW-főnök: tömegével tűnhetnek el a városi autók

Kitálalt hazánkban a BMW-főnök: tömegével tűnhetnek el a városi autók

2018. június 1. 17:30

Nem fognak olyan gyorsan eltűnni a sofőrök az autókból, a technológiai cégek pedig azért lépnek sorban be a közlekedési piacra, mert óriási profitlehetőséget látnak benne - többek között erről is beszélt pénteken Tony Douglas, a nemzetközi BMW Csoport kommunikációs vezetője a Brain Bar 2018 rendezvényen, melyet péntektől vasárnapig rendeznek meg a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Jönnek az önvezető autók, de valószínűleg nem olyan gyorsan, ahogy többen várják

- mondta el Tony Douglas, a BMW Csoport kommunikációs vezetője a Brain Bar 2018-on tartott előadásában. Mindemellett, a vezető szerint óriási változás előtt áll az autós piac.

A hetvenes évekig mindenki saját tulajdonú autót vezetett, a hetvenes évektől a bankok elkezdték finanszírozni az autóhasználatot, de fennmaradt az a modell, hogy egy autónak jellemzően egy sofőrje van. A jelenleg zajló forradalomban ugyanakkor pont ez a modell bomlik meg. 

Egy autónak mostantól ezer sofőrje is lehet, hisz a megosztás alapú gazdaságban már csak használni akarják a sofőrök az autókat, de nem akarnak tulajdonosokká válni.

Ebből adódóan a jövőt illetően a BMW-s vezető jóval kevesebb városi autóra számít, lesznek ugyanakkor újfajta versenytársai a hagyományos autómárkáknak.

Az utasok szempontjából az önvezető autók manuális változata már ma is létezik, csak úgy hívják, hogy taxi

- mondta el a szakember, aki hozzátette, hogy a taxiköltségek legnagyobb része az emberi erőforrásra megy el, így ha ez a tényező az önvezető autók megjelenésével kiesik, akkor teljesen átalakul majd a közlekedés üzleti modellje. Pont ennek köszönhető, hogy egyre több technológiai cég jelenik meg a közlekedési piacon, szolgáltatásuk révén ugyanis ők is szeretnének részesedni az elérhető haszonból.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az autós piac régi és új szereplői (Tony Douglas előadása a Brain Bar 2018-on)

Erre a jelenségre válaszként is értelmezhető, hogy a Daimler (azaz a nagy konkurens Mercedes tulajdonosa) és a BMW össze akarják vonni az autómegosztási rendszereiket, amely lépés jelenleg versenyfelügyeleti engedélyezésre vár. Nem kell ugyanakkor Tony Douglas szerint félteni a tradicionális autógyártókat.

Ha valaki megvesz magának ötödik autóként egy Rolls Royce-t, az nem egy racionális döntés

- mutatott rá a szakember az érzelmek kiemelkedő szerepére az autóvásárlásban.

NEKED AJÁNLJUK
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?