Budapestről is kitilthatják a dízelautókat

Budapestről is kitilthatják a dízelautókat

2018. március 1. 09:00

Előbb-utóbb Budapesten is terítékre kerül a dízelautók kitiltásának kérdése - írja az Index. Tarlós István főpolgármester elmondása szerint hamarosan ki kell adni egy előzetes jelzést, hogy az emberek gondolják meg az ilyen autók megvásárlását.

Tarlós István főpolgármester szerint hamarosan ki kell adni egy előzetes jelzést, hogy az emberek gondolják meg a dízelautók megvásárlását. Ennek az az oka, hogy előbb-utóbb Budapesten is terítékre kerül ezen autók kitiltásának kérdése.

A főpolgármester szerint ez a döntés középtávon elképzelhető és indokolt Budapesten is. Bár nem hiszi, hogy ez 5 éven belül megoldható lenne, ám azt biztosra veszi, hogy be fog következni.

Tarlós István azt is elmondta, hogy Magyarországon a kitiltást egyelőre nem teszi lehetővé a jogszabályi környezet, illetve az autósok anyagi körülményei és a gépkocsipark állapota is különbözik a nyugat-európaitól.

Az első lépések megtételére azonban már nálunk is sor került: a szmogriadó-rendelet két év múlva hatályba lépő módosítása értelmében szmogriadó esetén bizonyos dízelek nem lesznek használhatóak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?