3 °C Budapest
Óvatosan, mit hova lógatsz: durva bírságot kaphatsz, ha nem figyelsz!

Óvatosan, mit hova lógatsz: durva bírságot kaphatsz, ha nem figyelsz!

2018. január 26. 18:02

Január 1-jétől már akkor is kötelező állami horgászjegyet váltani, ha valaki nem kifejezett horgászvizeken, hanem halgazdálkodási létesítményeken vagy halastavakon horgászik.

Módosultak a halgazdálkodási törvény előírásai, így januártól már a halastavakon és a halgazdálkodási létesítményeken is csak állami horgászjegy, illetve turista horgászjegy birtokában lehet horgászni. A jogszabály-változtatás indoklása szerint a korrekció célja az volt, hogy egységes szabályozást alakítsanak ki a horgászathoz szükséges okmányoknál - írja az Agrárszektor.

A Nébih tájékoztatása szerint halvédelmi bírságot kaphatnak, illetve eltilthatják a horgászjegy-vásárlástól is azokat, akik halastavakon állami horgászjegy nélkül horgásznak. Emellett a módosítás után halastavakon sem horgászhat, akinek állami horgászjegyét időlegesen bevonták, mert úgynevezett nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen - tehát valamely horgászvízen - halvédelmi bírság kiszabásával járó jogszabály-sértést követett el.

Egyes halastavi hirdetések megtévesztők lehetnek - fogalmaz közleményében a Nébih. Ezért a hivatal szerint a horgászoknak érdemes fenntartásokkal kezelni a "túlzottan kecsegtető" hirdetéseket, és előzetesen tájékozódniuk kell, ha az állami horgászjegyek kiváltásával kapcsolatban bizonytalanság merül fel.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2022. december 6. 22:38