13 °C Budapest

Szédületes fegyvert élesített a NAV: pillanatok alatt lefoglalhatják mindened

2017. október 19. 20:30

Meghökkentő gyakorlattal lép fel újabban az adóhivatal Magyarországon. Mind a Liszt Ferenc Repülőtéren, mind pedig a röszkei határátkelőn történt olyan eset, amikor egy véletlenszerűen kiválasztott határátlépő csak adótartozásai kifizetése után folytathatta útját, illetve tarthatta meg a nála levő ingóságokat.

Egy egyéni vállalkozó fodrász nyaralása utána hazaérkezéskor arról számolt be, hogy a reptéri zöld folyosón ellenőrzés közben a NAV egyik munkatársa véletlenszerűen szúrópróbaszerűen kiemelte a sorból. Ott kiderült, hogy a fodrász 40 ezer forint körüli adótartozással rendelkezik, amit azonnal rendeznie kellett - írja az Index.hu.

Az incidens kapcsán az is elhangzott, hogy amennyiben a tartozó fél nem teremti elő a pénzt, akkor az útipoggyászból ingóságokat foglalhat le a NAV munkatársa.
Hasonló esetről értesült a lap egy röszkei határátkelőnél is. Egy Magyarországra érkező személyautó sofőrjének a NAV munkatársa megnézhette adófolyószámláját, ahol tartozás volt. Éppen ezért a NAV munkatárs ebben az esetben is végrehajtást/foglalást helyezett kilátásba. Szakemberek szerint

2016. január 1-től az adóhatóság és a vámhatóság integrációja új szakaszba lépett, a vám- és pénzügyőrök látják az adótartozásokat.

Bár az adótartozás akár másnap végrehajtható és jogszerű mégis szokatlanok és igencsak esetlegesek az eddig gyakorlatok. Jobb lesz azonban vigyázni. Aki olyan határátlépésre készül, ahol felmerülhet vámvizsgálat, jobban jár, ha előbb rendezi adótartozásait, különben jóval hosszabb procedúrára számíthat érkezéskor, mint amire számított.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem