11 °C Budapest
Jól sikerült a 4,5 milliós legénybúcsú: sittre került a menyasszony

Jól sikerült a 4,5 milliós legénybúcsú: sittre került a menyasszony

2017. szeptember 13. 16:45

Úgy volt, hogy a Nyugat-Angliában élő Rachel Doran szervezi meg vőlegénye ibizai legénybúcsúját, a férfi haverjai ki is fizették neki az utazás rájuk eső részét. Úton a bulisziget felé azonban nagyot néztek, amikor kiérkeztek a reptérre: a gépre nem volt helyük, a menyasszony pedig elérhetetlenné vált.

Hétfőn tartóztatták le azt a 29 éves brit nőt, aki előbb utazásra beszedett vőlegénye haverjaitól fejenként 440 fontot (kb. 150 ezer forint), beszállókártyákat és szállodai visszaigazoló-levelet hamisított, majd lelépett az így kicsalt 13 ezer fonttal (kb. 4,4 millió forint).

A nő akkor bukott le, amikor a vőlegény és barátai (kinézetre valószínűleg a Király utcából jól ismert módon) megérkeztek a reptérre, az ibizai gépre azonban nem volt jegyük. Ekkor a menyasszony már nem volt elérhető, ráadásul a hotelfoglalásukkal is gond volt, annak köszönhetően, hogy azt is a nő fabrikálta. Azóta egyébként az is kiderült, hogy a nőt, aki egy hotelben dolgozik, már augusztusban is letartóztatták, ekkor lemásolta egy szállóvendég bankkártyáját, majd a klónozott kártyával költekezni kezdett.

A menyasszonnyal kapcsolatos pénzügyi visszaélések sorozata ráadásul még itt sem áll meg, saját barátnői most azt gyanítják, hogy a tőlük leánybúcsúra beszedett, összesen 300 fontot (kb. 100 ezer forint) is elsikkasztotta.

A vőlegény társaságának egy része egyébként nem esett kétségbe, ha már úgyis ott voltak a reptéren, vettek egy jegyet Mallorcára, ahol a társaság egyik tagja elárulta, 

  • nem hiszik, el, hogy ez az egész pont a barátjukkal történt meg, 
  • le vannak sújtva, továbbá, hogy 
  • egész nap csak isznak.

A Daily Mail cikkében egyébként arról nincs hír, hogy az esküvőt ezek után megtartják-e, a vőlegény mindenesetre Facebook-bejegyzésben sajnálkozott barátai előtt a történtek miatt.

Mi megy itthon?

Menyasszonyozásról még nem hallottunk itthon, az unokázás viszont nagyon megy. Ennek keretein belül idős embereket hívnak fel azzal, hogy valamilyen gondba került az unokájuk és azonnal pénzre van szüksége. A koros áldozattal megbeszélik, hogy azonnal el is mennek a pénzért, annak átvevőjéről pedig azt hazudják, hogy unokájuk egy barátja. A történetből persze semmi sem igaz, az unoka nincs bajban, a pénznek viszont búcsút inthet a gyanútlan áldozat. 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Óbudai Közbiztonsági Nonprofit Kft. már videót is készített az ilyen bűnesetek megelőzése érdekében, Magdi anyussal a főszerepben:

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/9aH0c_dTVPA?rel=0}}

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?