18 °C Budapest
Tragédia Siófokon: újabb áldozatokat követelt a Balaton

Tragédia Siófokon: újabb áldozatokat követelt a Balaton

2017. augusztus 27. 09:01

Megtalálták annak a két huszonéves férfinak a holttestét, akik szombat délután ugrottak a vízbe vízibiciklijükről Siófokon - írja az Index.

A tragédia a parttól 250 méterre történt, már a bójasoron túl, ahol a derékig érő víz hamar 2-2,5 méteresre mélyül - mondta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője (VMSZ), Tar Mihály.

A VMSZ az Országos Mentőszolgálat hívására érkezett a siófoki Isztria Sétány előtti területre, ahol búvárszolgálattal, szonár segítségével két óra alatt sikerült megtalálni a holttesteket, miközben párhuzamosan önkéntesekkel, csatárláncban is keresték az áldozatokat, a sekélyebb vízben.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, sem azt, hogy az áldozatok tudtak-e úszni, de nem kizárt, hogy nem számítottak rá, hogy a bóják után ennyire hirtelen mélyül a víz a déli parton általában hosszasan sekély medrű tóban.

A marások balatoni déli partra jellemző felszín alatti képződmények, a vízáramlás és a jellemző északnyugatias szél miatt alakulnak ki a part felé torlódó felszíni hullámok és a felszín alatti visszaáramlás következtében. A parttól 30-100 méter távolságban van, de előfordulhatnak, ennél messzebb is.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?