7 °C Budapest

5 tipp, hogy ne totális anyagi csőddel induljon a szeptember

2017. augusztus 15. 11:03

Sok magyar csak a nyár utolsó hónapjában utazik el valahova kikapcsolódni. A pihenés azonban csak akkor lehet teljes, ha ezekben a napokban nem kell aggódnunk a pénzügyek miatt. Ezért ma 5 tippet mutatunk, amivel sok pénzt megspórolhatunk a nyaralás alatt és így hazatérve sem kell majd azon aggódni, mennyit költöttünk.


1. Amit csak tudsz, fizesd ki előre

Legyen szó a szállásról, belépő vagy akár buszjegyekről - mindent, amit csak tudunk már érdemes előre kifizetnünk, így a nyaralásunk alatt nem kell majd azzal foglalkozni, hogy marad-e még elég pénzünk egy-egy belépőre. Ráadásul előre is sokkal jobban fel tudunk készülni, hogy mennyi pénzre lesz szükségünk az utazásunk alatt.

2. Utolsó napra tartogasd a nagy durranást

A legjobb és sokszor a legdrágább programokat érdemes a nyaralás utolsó napjára időzíteni. A kutatások szerint ugyanis az utolsó nap nagy befolyással van arra, hogy végül, hogyan emlékszünk vissza az egész nyaralásra.

3. Biztos szükségem van rá?

A souvenir boltok mellett sétálva nagyon könnyen elcsábulhatunk, hogy mi is vásároljunk magunknak egy hűtő mágnest vagy egy szuper bögrét. A legtöbben ilyenkor azt érzik, hogy sehol máshol nem juthatnak ezekhez az egyedi darabokhoz. A szakemberek azonban azt tanácsolják, ilyenkor mindig tegyük fel magunknak a kérdést: valóban szükségünk van erre az egyedi darabra? Vagy sokkal inkább csak egy tömegtermékről van szó?

4. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb döntés

Persze csábító lehet egy nagyon olcsó szállodai szoba, vagy esetleg egy repülőjegy. Mielőtt azonban valami ilyesmit vásárolnánk, mindig vegyünk figyelembe, hogy a fapados jártok és az olcsóbb szállodák is általában a külvárosba szólnak. Tehát rengeteg pénzt elkölthetünk arra, hogy bejussunk a fővárosba, ahol egyébként azok a látnivalók vannak, amelyekre valóban kíváncsiak vagyunk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

5. Nyaralás otthon?

Elsőre furán hangzik, de nem szabad elvetünk az otthoni nyaralás ötletét sem. Annak érdekében, hogy a pihenés teljes legyen érdemes néhány napra takarítót fogadnunk, ételt rendelnünk, vagy esetleg belünk egy étterembe. Maradhatunk otthon is, de szinte biztos, hogy a közelünkben is akad néhány turistalátványosság, amit még sosem látogattunk meg.

(Forrás: cbsnews.com)

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem