7 °C Budapest

Időjárás: mire számíthatunk ma? (2017.08.11)

2017. augusztus 11. 07:59

Sapka? Sál? Rövidgatya? Strandpapucs? Hiába nézel ki az ablakon, mégsem tudod eldönteni, mit vegyél fel ma? Segítünk! Ilyen időjárásra készülj most pénteken (2017.08.11).

Nem tudod, mit vegyél fel reggel? Kíváncsi vagy várható-e csapadék, illetve mire számíthatsz, ha autóba ülsz? Esetleg a napi orvosmeteorológiai előrejelzés, pollen és UV helyzet is érdekel? Itt a Pénzcentrum napi időjárásjelentése:

Mutatjuk, milyen időjárásra készülj most pénteken (2017.08.11).

36 órás előrejelzés

Pénteken nyugat felől egy lassan mozgó hidegfront éri el térségünket, ezért a Dunántúlon délutántól a megnövekvő felhőzetből egyre többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, ugyanakkor heves zivatarok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében. A Dunától keletre még szinte zavartalan lesz a napsütés. Élénk, erős lesz a délkeleti szél, mely nyugaton nyugatira, délnyugatira fordul. A csúcshőmérséklet az Alpokalján 29 és 32, máshol még 33 és 38 fok között alakul.

Szombat reggel változóan felhős lesz az ég. Főként délnyugaton és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő záporeső. A középső és nyugati tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél, a Bakonyban egy-egy viharos lökés is lehet. Hajnalra 15 és 23 fok közé hűl a levegő, keleten lesz enyhébb a reggel. Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet. Eleinte nyugaton, délnyugaton fordulhat elő eső, zápor, majd a délután második felétől délen és az Alföldön kell egyre többfelé záporok, zivatarok kialakulására számítani. Az északnyugati szelet a középső és nyugati országrészben erős, a Bakonyban és a Balatonnál viharos lökések kísérhetik. Délutánra hazánk nagy részén 22 és 29, keleten még 30 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai jelentés

Pénteken főként a Dunántúlon alakulhatnak ki többfelé záporok, zivatarok, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal, helyenként hirtelen lecsökkenő látástávolsággal találkozhatunk, illetve viharos széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. Zivataroktól függetlenül is többfelé élénk, a középső tájakon és a Dunántúl nagy részén erős lesz a délkeleti szél. Az ország nagy részén még sok lesz a napsütés, így vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló zárt járművekben! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Orvosmeteorológiai jelentés

Pénteken is kitart még a kánikula, emiatt sokaknál jelentkezhet fejfájás, migrén, tompaság, dekoncentráltság, ingerlékenység. A nagy meleg különösen megterhelő lesz az idősek és a szívbetegek számára. Vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, rosszullét is felléphet. Estefelé a nyugati tájakat hidegfront közelíti meg, így ott már görcsös panaszok is előfordulhatnak. A fokozódó fülledtség miatt pedig légzési nehézségek jelentkezhetnek, zivatarok környezetében romolhat az asztmások állapota. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért 11 és 15 óra között kerüljük a direkt napfényt, óvjuk bőrünket, viseljünk napszemüveget és szalmakalapot! Fogyasszunk legalább napi 3-4 liter alkohol-, cukor- és koffeinmentes folyadékot, valamint könnyű ételeket!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

KATTINTS! Folyamatosan frissülő időjáráshírek aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem