1 °C Budapest

Az esőnél rosszabb is jön: visszatérnek a mínuszok

2017. február 6. 18:31

Ma szinte az egész országban esett az eső, az előre jelzések szerint ez havas eső, majd havazás váltja, de még az ónos eső sincs kizárva. Ráadásul jönnek a mínuszok is.

Éjszaka a Dunántúlon, majd az Északi-középhegységben is már egyre inkább havas esőbe, havazásba megy át a csapadék, az Északi-középhegység völgyeiben átmenetileg kis valószínűséggel ónos eső is lehet - áll az OMSZ előrejelzésében. Megmaradó friss hó főként a Bakonyban és a Mecsekben valószínű. Az északi szél többfelé megerősödik. A hőmérséklet késő este 0 és +4 fok között alakul.

Kedden borult lesz az ég, csupán északnyugaton szakadozik fel délután a felhőzet. Kezdetben többfelé várható csapadék; a Dunántúlon havas eső, havazás, majd napközben az esőt keleten is havas eső, havazás váltja fel, ezzel egyidejűleg nyugaton már megszűnik a csapadék. Megmaradó friss hó főként a Bakonyban és a Mecsekben, illetve az Északi-középhegységben valószínű, de 1-3 cm síkterületen, a Dunántúl déli felén is lehet. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 0 és +3 fok között valószínű.

Szerdán a Dunántúlon nagyobb területen szakadozott lehet a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. A Dunántúlon nem valószínű csapadék, keletebbre - elsősorban a Tiszántúlon - elszórtan fordulhat elő hószállingózás, gyenge havazás. Az északkeleti, északi szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul, délkeleten lesz az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?