14 °C Budapest

Soha nem akartak annyian horgászni, mint idén: ennyi jegyet adtak el

2016. szeptember 9. 12:32

Már több mint 6 ezren váltották ki a turista horgászjegyet idén, ami meghaladja a tavalyi egész éves igénylést. Nem szabad azonban megfeledkezni a területi horgászjegy vásárlásról sem. 


Töretlen a turista állami horgászjegy népszerűsége. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) speciális, 90 napos horgászjegyét augusztus végéig több mint 6400-an váltották ki, már most meghaladva ezzel a tavalyi egész éves igénylések számát. Az online megszerezhető engedély kiváló lehetőség a hobbi pecások, valamint a horgászattal még csak most ismerkedők számára.

A TUHIR 2014. május 1-jén indult - a közigazgatásban a maga nemében egyedülálló módon - teljesen online felületen, amelyen keresztül bárki, akár otthonról is, egyszerűen kiválthatja a horgászáshoz szükséges engedélyt. A rendszer az eltelt közel két és fél évben nagy népszerűségre tett szert, már több mint 25000-en regisztráltak az oldalon. Augusztus végéig 6470-en váltottak horgászjegyet, meghaladva ezzel a tavalyi egész éves igénylések számát.

A lehetőség nem csak a magyar horgászok körében népszerű. 51 ország lakói, többek között svédek, norvégok, svájciak, japánok és kanadaiak, váltottak turista horgászjegyet, hogy magyar vizekben horgászhassanak.

A kiváltáshoz a horgászoknak a oldalon kell regisztrálniuk, majd sikeresen kitölteniük egy halfaj és alapvető jogszabályi ismeretekből álló tesztet. Az ehhez szükséges tananyag elérhető a TUHIR oldalán. Igénylés előtt a rendszer ellenőrzi, hogy az igénylő nincs-e eltiltva a horgászjegyváltás lehetőségétől. A jegy díja bankkártyás tranzakcióval egyenlíthető ki. Ezt követen pár percen belül e-mail-ben megérkezik a turista állami horgászjegy, a fogási napló, valamint a díjfizetési bizonylat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A jegy 90 napig érvényes és egy horgászbottal (1 bot max. 3 horoggal + 1 db max. 1 négyzetméteres csalihalfogó emelőháló) való horgászatra nyújt lehetőséget. A horgászjegy érvényességének induló napja előre beállítható a rendszerben. Az érvényesség kezdetéről, valamint annak lejártáról a program automatikusan emlékeztetőt küld.

Fontos, hogy a horgászjegy mellé is kell területi jegyet váltani. Az e nélküli történő horgászás ugyanis jogosulatlan horgászatnak minősül, ami - a turista horgászjegy bevonásán túl - halvédelmi bírság kiszabásával is jár.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm