Mutatjuk, mire ment el 110 millió a MÁV-nál

Mutatjuk, mire ment el 110 millió a MÁV-nál

2016. augusztus 3. 17:30

Miután tavaly a késések miatt összesen 110 milliós kártérítést volt kénytelen kifizetni 12 ezer utasának a MÁV, idén sikerült kicsit összeszednie magát a nemzet vasúttársaságának. Az első hat hónapban ugyanis már csak 5,5 millió átalány-kártérítést kellett kifizetniük - derült ki a Kisalföld cikkéből.


Ebből 2 273 455 forint volt belföldi, 3 219 454 forint nemzetközi vonatok késése után kifizetett kártérítés. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon 332 kártérítési igényt rögzítettek, és Győr-Moson-Sopron megyében késésekért közel 1,3 millió forintos mínuszt volt kénytelen elkönyvelni a MÁV.

A szabályok szerint a MÁV-nak a helyjeggyel, pótjeggyel, valamint pót- és helyjeggyel igénybe vehető vonatok esetében 30 perc késéstől kell visszatérítést fizetnie. Magyarán az InterCity és az Expressz vonatok, a gyors- és sebesvonatok, valamint a nemzetközi távolsági járatok (EuroCity, Railjet, EuroNight) esetében jár a kártérítés.

Ha az érintett utasok erre igényt nyújtanak be, a menetjegy árának 25 százalékát kötelesek visszafizetni a 30 és 119 perc közötti, 50 százalékát pedig 120 perces vagy azt meghaladó késés esetén - írta a Kisalföld.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22